Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Marenkinen kesäkakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Marenkinen kesäkakku

30.6.2012

Marenkikakku on helppoudessaan kesäleipurin pelastus. Itse paistoin marenkipohjat hyvissä ajoin etukäteen kotiuunissani. Mökillä valmis suklaakerma ja tuoreet marjat takasivat sen, että herkku oli nopeasti pöydässä. Kuivattua mansikkaa sisältävä maitosuklaa oli ihana kesäuutuus. Suosittelen kakkua erityisesti makean ystäville. Jos ei välitä kovin makeasta, marjoiksi kannattaisi valita jotain mansikoita happamampaa, esimerkiksi puolukkaa tai vadelmaa.

Huom! Mansikkasuklaa ei ole laktoositonta tai gluteenitonta. Korvaa pinnan suklaarouhe laktoosittomalla/maidottomalla ja gluteenittomalla suklaalla. Sekoita rouheeseen halutessasi erikseen myytävää kuivattua mansikkaa.

Mansikka-suklaa-marenkikakku

Pohja:
marenkipohja

Täyte:
5 dl vaahtoutuvaa suklaakermaa (laktoositon)
500 g mansikoita
1 levy (185 g) mansikkasuklaata (Marabou)
kirsikoita


Paista marenkipohjat erillisen ohjeen mukaan. Kiertoilmauunin kanssa voit paistaa kaksi ympyrän muotoista pohjaa (halkaisija 25 cm). Tavallisessa uunissa pohjat kannattaa paistaa yhdellä pellillä suorakaiteen muotoisina levyinä.

Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Laita toinen marenkipohja tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet suklaakermasta.

Leikkaa mansikat siivuiksi – säästä kuitenkin pieni määrä kokonaisia mansikoita kakun päälle.

Levitä mansikkasiivut kermakerroksen päälle.

Laita päälle toinen pohja ja levitä loput suklaakermasta.

Leikkaa suklaalevy rouheeksi. Laita kakun päälle kokonaisia mansikoita, suklaarouhetta ja kirsikoita. Tarjoile mahdollisimman pian.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 10 henkilölle 35

Avainsanat

KesäkakkuMansikkakakkuSuklaakakkuVehnätön

Ainesosat

MansikkaMarenkiSuklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäMarenkikakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteeton

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (35)

Vilja21.7.2015 15:26

Nalamuru:kiitos linkistä! Siellähän oli vaikka mitä ihania erilaisia kermoja, en muistanut näitä ollenkaan.

nalamuru21.7.2015 12:52

Vilja täältä löytyy kinuskikissan suklaakerman ohje http://www.kinuskikissa.fi/eri-makuiset-pursotuskermat/?hakusivu=2

Vilja21.7.2015 12:51

Katsoin Valion sivulita niin mansikkakerma löytyi sieltä. Ei ollut vaan meidän kaupassa… Suklaakermaa ei ollut, joten vinkit sen tekoon itse otetaan vastaan.

Vilja21.7.2015 12:46

Valio on ilmeisesti lopettanut sekä suklaa- että mansikkakerman?
Saisiko suklaakermaa tehtyä itse, sulattamalla suklaata kerman joukkoon ja vaahtoutuuko se vielä sen jälkeen?
Valion sivuilla oli tälläinen ohje: http://www.valio.fi/reseptit/minttu-suklaakerma/

Kinuskikissa12.8.2014 10:36

Kiitos Satsille hyvästä vastauksesta Rinolle! Ei lisättävää. 🙂

Taru_: kiitos itsellesi! Kauniita kuvia blogissasi!

Satsi9.8.2014 20:25

Rino: Eikös marenki pehmene aika pian, kun sen päälle tulee kermaa ym., joten ei valmista kakkua varmaan kantsi kauaa pitää jääkaapissa ennen tarjoilua. marenkipohjat voi tehdä kuitenkin hyvissä ajoin. Ja nuo pohjan päälle laitettavat jutut voi myös valmistella aika pitkälle valmiiksi, joten kakun kasaamainenn hoituu sitten nopeasti. Noin olen itse toiminut. Pariin kertaan olen tätä tehnyt ja on mennyt kuin kuumille kiville. Pidä varasi, että saat itsellesikin palasen! 🙂

Rino9.8.2014 13:42

Kauanko kakku säilyy jääkaapissa?

Taru_28.7.2012 09:50

Hei,
Kiitos mahtavasta reseptistä! Tein kakkua eilen (hieman sovelletusti), ja nappasin tuotoksestani pari kuvaakin 🙂 Voit käydä kurkkaamassa ne täällä:

http://sweetandlovelyblogi.blogspot.fi/2012/07/b-day-party-part-i.html

Kinuskiemo23.7.2012 23:17

ARMAS:
Ei luultavastikaan ihan samanlainen herkku ole. 🙁 Pakastetut mansikat vetistyvät sulaessaan ja menettävät massaansa. Tuoreet mansikat taas säilyttävät jämäkästi muotonsa kakkukerrosten välissä.  Ja ovat kauniita kakun päällä.

Armas22.7.2012 20:05

Voiko mansikoina käyttää myös pakastemansikoita eli onnistuuko herkku myös mansikkakauden jälkeen? 🙂

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Marenkinen kesäkakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Marenkinen kesäkakku

30.6.2012

Marenkikakku on helppoudessaan kesäleipurin pelastus. Itse paistoin marenkipohjat hyvissä ajoin etukäteen kotiuunissani. Mökillä valmis suklaakerma ja tuoreet marjat takasivat sen, että herkku oli nopeasti pöydässä. Kuivattua mansikkaa sisältävä maitosuklaa oli ihana kesäuutuus. Suosittelen kakkua erityisesti makean ystäville. Jos ei välitä kovin makeasta, marjoiksi kannattaisi valita jotain mansikoita happamampaa, esimerkiksi puolukkaa tai vadelmaa.

Huom! Mansikkasuklaa ei ole laktoositonta tai gluteenitonta. Korvaa pinnan suklaarouhe laktoosittomalla/maidottomalla ja gluteenittomalla suklaalla. Sekoita rouheeseen halutessasi erikseen myytävää kuivattua mansikkaa.

Mansikka-suklaa-marenkikakku

Pohja:
marenkipohja

Täyte:
5 dl vaahtoutuvaa suklaakermaa (laktoositon)
500 g mansikoita
1 levy (185 g) mansikkasuklaata (Marabou)
kirsikoita


Paista marenkipohjat erillisen ohjeen mukaan. Kiertoilmauunin kanssa voit paistaa kaksi ympyrän muotoista pohjaa (halkaisija 25 cm). Tavallisessa uunissa pohjat kannattaa paistaa yhdellä pellillä suorakaiteen muotoisina levyinä.

Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Laita toinen marenkipohja tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet suklaakermasta.

Leikkaa mansikat siivuiksi – säästä kuitenkin pieni määrä kokonaisia mansikoita kakun päälle.

Levitä mansikkasiivut kermakerroksen päälle.

Laita päälle toinen pohja ja levitä loput suklaakermasta.

Leikkaa suklaalevy rouheeksi. Laita kakun päälle kokonaisia mansikoita, suklaarouhetta ja kirsikoita. Tarjoile mahdollisimman pian.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 10 henkilölle 35

Avainsanat

KesäkakkuMansikkakakkuSuklaakakkuVehnätön

Ainesosat

MansikkaMarenkiSuklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäMarenkikakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteeton

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (35)

Vilja21.7.2015 15:26

Nalamuru:kiitos linkistä! Siellähän oli vaikka mitä ihania erilaisia kermoja, en muistanut näitä ollenkaan.

nalamuru21.7.2015 12:52

Vilja täältä löytyy kinuskikissan suklaakerman ohje http://www.kinuskikissa.fi/eri-makuiset-pursotuskermat/?hakusivu=2

Vilja21.7.2015 12:51

Katsoin Valion sivulita niin mansikkakerma löytyi sieltä. Ei ollut vaan meidän kaupassa… Suklaakermaa ei ollut, joten vinkit sen tekoon itse otetaan vastaan.

Vilja21.7.2015 12:46

Valio on ilmeisesti lopettanut sekä suklaa- että mansikkakerman?
Saisiko suklaakermaa tehtyä itse, sulattamalla suklaata kerman joukkoon ja vaahtoutuuko se vielä sen jälkeen?
Valion sivuilla oli tälläinen ohje: http://www.valio.fi/reseptit/minttu-suklaakerma/

Kinuskikissa12.8.2014 10:36

Kiitos Satsille hyvästä vastauksesta Rinolle! Ei lisättävää. 🙂

Taru_: kiitos itsellesi! Kauniita kuvia blogissasi!

Satsi9.8.2014 20:25

Rino: Eikös marenki pehmene aika pian, kun sen päälle tulee kermaa ym., joten ei valmista kakkua varmaan kantsi kauaa pitää jääkaapissa ennen tarjoilua. marenkipohjat voi tehdä kuitenkin hyvissä ajoin. Ja nuo pohjan päälle laitettavat jutut voi myös valmistella aika pitkälle valmiiksi, joten kakun kasaamainenn hoituu sitten nopeasti. Noin olen itse toiminut. Pariin kertaan olen tätä tehnyt ja on mennyt kuin kuumille kiville. Pidä varasi, että saat itsellesikin palasen! 🙂

Rino9.8.2014 13:42

Kauanko kakku säilyy jääkaapissa?

Taru_28.7.2012 09:50

Hei,
Kiitos mahtavasta reseptistä! Tein kakkua eilen (hieman sovelletusti), ja nappasin tuotoksestani pari kuvaakin 🙂 Voit käydä kurkkaamassa ne täällä:

http://sweetandlovelyblogi.blogspot.fi/2012/07/b-day-party-part-i.html

Kinuskiemo23.7.2012 23:17

ARMAS:
Ei luultavastikaan ihan samanlainen herkku ole. 🙁 Pakastetut mansikat vetistyvät sulaessaan ja menettävät massaansa. Tuoreet mansikat taas säilyttävät jämäkästi muotonsa kakkukerrosten välissä.  Ja ovat kauniita kakun päällä.

Armas22.7.2012 20:05

Voiko mansikoina käyttää myös pakastemansikoita eli onnistuuko herkku myös mansikkakauden jälkeen? 🙂

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa