25.11.2015   14 kommenttia Kategoria: Joulu,  Kahvikakut,  Muut juhlapöydän kakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton

Mantelikuorrutettu maustekakku


mantelikuorrutettu-maustekakku

Appelsiini maustaa ja raikastaa perinteistä maustekakkua. Toscapiirakan tapaisesta manteli-kinuskikuorrutteesta kakulle saa herkullisen pinnan.

Vinkki: Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella. Jos kakun tulee olla maidoton, käytä voin tilalla maidotonta margariinia ja kuohukerman sijaan kauravispiä.

Taikina:
1 ison appelsiinin kuoriraaste
1 dl appelsiinimehua
100 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Meira mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssia
½ tl neilikkaa
¾ dl Meira mantelilastuja

Manteli-kinuskikuorrute:

1 ½ dl tummaa siirappia
1 ½ dl kuohukermaa
2 ps (100 g) Meira mantelilastuja
75 g voita

Pinnalle:

Meira kuorittuja manteleita


Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Purista appelsiinimehu.

Sulata voi. Sekoita voisulaan sokeri. Lisää munat ja appelsiinin kuoriraaste. Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet keskenään.

mantelikuorrutettu-maustekakku-vaihe mantelikuorrutettu-maustekakku-vaihe-2

Sekoita taikinaan jauhoseos, appelsiinimehu ja lopuksi mantelilastut.

mantelikuorrutettu-maustekakku-vaihe-3 mantelikuorrutettu-maustekakku-vaihe-4

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm).

mantelikuorrutettu-maustekakku-vaihe-5

Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla: jos taikinaa tarttuu tikkuun, kakku ei ole vielä kypsä. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi liika tummuminen.

Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa ja irrota sitten vuoasta. Aseta kakku tarjoilulautaselle paistopinta ylöspäin. Halutessasi voit muotoilla reunaa veitsellä, jotta saat kakusta tasaisen kuperan.

mantelikuorrutettu-maustekakku-vaihe-6

Mittaa siirappi, kerma ja mantelilastut kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut, mutta älä kiehauta uudelleen. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa, kunnes se muuttuu paksummaksi.

mantelikuorrutettu-maustekakku-vaihe-7 mantelikuorrutettu-maustekakku-vaihe-8

Levitä kuorrute kakun pinnalle reunoja myöten. Asettele päälle kokonaisia manteleita koristeiksi. Säilytä kakku jääkaapissa. Viileässä kuorrute jähmettyy vielä lisää.

mantelikuorrutettu-maustekakku-vaihe-9

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat