Mansikka saa maukkaan
mureapohjaisen leivoskaunottaren loistamaan.🍓
Maistuu varmasti sullekin! 🍓 🙂
15.7.2014
Tartelettien päällä voi käyttää mitä tahansa marjoja sesongin mukaan. Happamat marjat kannattaa kieritellä sokerissa tai tehdä päälle kiille hyytelösokerista. Kiilteellä saa tarteleteille myös ripauksen lisää juhlavuutta. Kiille tehdään kiehauttamalla kattilassa sama määrä hyytelösokeria ja vettä.
POHJAT. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina voideltujen tartelettivuokien (halkaisija 8 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
Paista pohjia 200 asteessa 8 – 10 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken aikaa ja irrota sitten vuoista.
TÄYTE. Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi.
Lisää kermarahka ja vaniljakreemijauhe.
Levitä täyte pohjien päälle.
KORISTELU. Leikkaa osa mansikoista siivuiksi. Peitä täyte mansikansiivuilla.
Viimeistele koristelu kokonaisilla mansikoilla.
Hei! Haluaisin yllättää näillä ihanilla leivoksilla mieheni. 🙂 Mietin, kun en omista pieniä tartaletti vuokia, voisinko tehdä tästä ohjeesta muffinssivuokiin leivoksia tai sitten yhden ison tartaletin? Kiitos ohjeistuksesta jo etukäteen! 🙂
kikmarja: ei tule: 🙂 Leivinjauhetta ei tarvita, kun ei ole tarvetta saada erityisen kohonnutta pohjaa.
Eikö näihin tosiaan tule leivinjahetta?
LaCastafiore: leipurin apulainen (kiitos sinulle!) vastasi ihan oikein. Minä jätin ensimmäisen erän pistelemättä ja muutamat pohjat kuprusivat eli nousivat ylöspäin paiston aikana. Olivat kyllä siitä huolimatta ihan käyttökelpoisia! 🙂
leipurin apulainen: voit laittaa kermarahkan tilalle mitä tahansa maustettua rahkaa tai tuorejuustoa. Tuo kermarahka on rakenteeltaan sen verran löysää, että täytteestä tuli kreemijauheen myötä jämäkämpää. Ei se silti välttämätöntä ole. Ylipäätään näiden täytteenä voi käyttää melkein mitä tahansa täytekakkumousseja. 🙂
Kiitos Pullamummille ja Mimmukalle kommenteista!
LaCastafiore: Itse painelisin reikiä, että pohja pysyy tasaisena, eikä kohoa. Oma kysymykseni on: Voiko kermarahkan ja vaniljakreemijauheen korvata jollain?
Pakko kysäistä, kun mietityttää: miksi taikinaan tehdään reikiä?
Nämä leivokset ovat herkkuja, jotka tuovat oman lapsuuden ja juhlat silloin, kauan sitten, mieleen. Leivospohjiin laitettiin kermavaahtoa ja hilloa tai marjoja.
Hyviä!
Tämän viikon ohjelmassa onkin sitten nämä kun tulee vieraita, mummin mansikkatorttu tytön synttäreille ja rieskat kaalikeiton kaveriksi…. Kiitos taas ihanista ohjeista <3
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Katastrofikeittiossa: voit käyttää myös kertakäyttöisiä alumiinivuokia, jotka tosin ovat hieman tartelettivuokia pienempiä. Muffinssivuoatkin käyvät! Tai sitten tehdä isossa koossa eli piirakkana. Huomioksi, että taikinan määrä ei ole välttämättä ihan optimaalinen, jos käytät erikokoista vuokaa kuin tässä ohjeessa. Pieniin vuokiin taikinaa kuluu enemmän, kun jokaista leivosta kohden tulee myös reunat. Eli älä hämmästy, jos piirakkaversiossa taikinaa tuntuu olevan liikaa (tai vastaavasti täytettä liian vähän). Voit toki haarukoida määriä muista vastaavista ohjeista.