Vinkki: Tee kruunukoristeet vähintään vuorokautta aiemmin, jotta ne ehtivät kovettua. Sokerimassakoristeet säilyvät kuukausia, joten ne voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.
Prinsessa-mansikkamuffinssit
Taikina:
150 g voita tai (maidotonta) margariinia
1 ¾ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
3 ½ dl mansikkasosetta (tuoreista tai pakastemansikoista)
Kuorrute:
1 ¾ dl mansikkatomusokeria
1 rkl vettä
Koristelu:
valkoista sokerimassaa
sokerikuorrutetta tuubissa
kookoshiutaleita
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri ja kookoshiutaleet keskenään. Soseuta mansikat. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen mansikkasoseen kanssa.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.
Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Levitä lusikalla muffinssien päälle.
Tee kruunukoristeet. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Leikkaa levystä kapeita (n. 2,5 cm) suikaleita ja katkaise ne pätkiksi. Leikkaa toinen sivu sahalaitaiseksi. Kieritä renkaaksi ja liimaa saumakohta umpeen sokerikuorrutteella. Aseta pystyyn ja anna kovettua seuraavaan päivään.
Ripottele kuorrutteen pinnalle kookoshiutaleita ja laita päälle kruunukoriste.
Kiitos vastauksesta Kinuskiemo. Koitan tehdä mahdollisimman valmista jo edellispäivänä!