Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Mansikkaprinsessat

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mansikkaprinsessat

21.1.2013

Vinkki: Tee kruunukoristeet vähintään vuorokautta aiemmin, jotta ne ehtivät kovettua. Sokerimassakoristeet säilyvät kuukausia, joten ne voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.

Prinsessa-mansikkamuffinssit

Taikina:
150 g voita tai (maidotonta) margariinia
1 ¾ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
3 ½ dl mansikkasosetta (tuoreista tai pakastemansikoista)

Kuorrute:
1 ¾ dl mansikkatomusokeria
1 rkl vettä

Koristelu:
valkoista sokerimassaa
sokerikuorrutetta tuubissa
kookoshiutaleita


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri ja kookoshiutaleet keskenään. Soseuta mansikat. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen mansikkasoseen kanssa.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Levitä lusikalla muffinssien päälle.

Tee kruunukoristeet. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Leikkaa levystä kapeita (n. 2,5 cm) suikaleita ja katkaise ne pätkiksi. Leikkaa toinen sivu sahalaitaiseksi. Kieritä renkaaksi ja liimaa saumakohta umpeen sokerikuorrutteella. Aseta pystyyn ja anna kovettua seuraavaan päivään.


Ripottele kuorrutteen pinnalle kookoshiutaleita ja laita päälle kruunukoriste.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 kappaletta 17

Ainesosat

KookosMansikka

Kategoriat

LapsetMuffinssit

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMaidotonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(4)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (17)

Liisa Ihmemaassa9.4.2014 13:07

Kiitos vastauksesta Kinuskiemo. Koitan tehdä mahdollisimman valmista jo edellispäivänä!

Kinuskiemo8.4.2014 19:59

LIISA IHMEMAASSA:
Mitä sanot tästä: Kruunut voit tehdä valmiiksi, kuten ohjeessa neuvotaan, jo juhlaa edeltävänä päivänä. Juhlapäivän aamulla sinulla on siis valmiina kruunut ja pakastimessa muffinssit. Jos otat muffinssit pakastimesta aamulla/aamupäivällä, voisit niiden viimeistään parin tunnin kuluttua sulettua kuorruttaa ne sokerikuorrutteella ja asettaa kruunut paikalleen. Ja tarjoilulautaselle huoneenlämpöön. 🙂
Jos kuitenkin on tärkeää, että muffinssit ovat viimeisen päälle valmiit jo edellispäivänä, niin ehkä sitten jääkaappiin ja sieltä pari tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

Liisa Ihmemaassa5.4.2014 21:15

Muffinsit tehty prinsessan syntymäpäiviä varten ja menevät nyt pakastimeen. Tuleeko ne sulatuksen ja kuorrutuksen plus kruunujen asetuksen jälkeen säilyttää seuraan päivän juhliin jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Ja aiempiin kommentteihin toteamuksena, että minullakaan eivät lässähtäneet. Tosin paistoaika kiertoilmauunissa tupla-annoksella oli noin 20 min.

Mansikkatytsy11.2.2014 17:25

Jos ei ole mansikkatomusokeria kannattaa laittaa tavallista tomusokeria ja laittaa mukaan 1-2 mansikan palaa. Minulla ainakin toimi! Ja super hyviä tulikin!

jauhopussi7.5.2013 19:56

Mulla ei lässähtäny, mut tuli 12 sijaan 18! Ja korvasin kans kookoksen kauralla. Vähän jännän makusii, tosi kosteita ton mansikkasoseen ansiosta! Ainaki erilaisia:)

Nina29.4.2013 19:32

Kuopalle lässähtivät minullakin 🙁
Yritän pelastaa tilanteen pursotettavalla kuorrutteella ja mansikkalohkoilla :P.

Kinuskiemo9.2.2013 19:36

JENNNI:
Tomusokerikuorrute kannattaa laittaa vasta pakastuksen jälkeen. Pakastus voi tehdä sen halkeilevaksi tai tahmaiseksi.

Jennni9.2.2013 12:17

Minullakin kävi uunin jälkeinen lässähdys 🙁 Vaikka toisen satsin annoin hieman pidempää uunissa olla, mutta silti oli sama lopputulos :/ Mutta eipä se kai muuhun vaikuta kuin ulkonäköön 😀

Voiko nämä pakastaa jo tomusokerin kanssa?

Kinuskikissa6.2.2013 12:51

kastanja: hienoa kuulla, kiitos! 🙂

Jennifer: voisiko syynä olla, että muffinssit olisivat saaneet olla vielä aavistuksen verran kauemmin uunissa?

unelmaa leipomassa: kokeilepa ihmeessä! 🙂

kastanja28.1.2013 12:22

Olipa herkullisia prinsessamuffinsseja! 🙂 Itse korvasin kookoshiutaleet kauraleseillä ja oikein hyviä muffinsseja tuli niilläkin, suosittelen!

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Mansikkaprinsessat

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mansikkaprinsessat

21.1.2013

Vinkki: Tee kruunukoristeet vähintään vuorokautta aiemmin, jotta ne ehtivät kovettua. Sokerimassakoristeet säilyvät kuukausia, joten ne voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.

Prinsessa-mansikkamuffinssit

Taikina:
150 g voita tai (maidotonta) margariinia
1 ¾ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
3 ½ dl mansikkasosetta (tuoreista tai pakastemansikoista)

Kuorrute:
1 ¾ dl mansikkatomusokeria
1 rkl vettä

Koristelu:
valkoista sokerimassaa
sokerikuorrutetta tuubissa
kookoshiutaleita


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri ja kookoshiutaleet keskenään. Soseuta mansikat. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen mansikkasoseen kanssa.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Levitä lusikalla muffinssien päälle.

Tee kruunukoristeet. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Leikkaa levystä kapeita (n. 2,5 cm) suikaleita ja katkaise ne pätkiksi. Leikkaa toinen sivu sahalaitaiseksi. Kieritä renkaaksi ja liimaa saumakohta umpeen sokerikuorrutteella. Aseta pystyyn ja anna kovettua seuraavaan päivään.


Ripottele kuorrutteen pinnalle kookoshiutaleita ja laita päälle kruunukoriste.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 kappaletta 17

Ainesosat

KookosMansikka

Kategoriat

LapsetMuffinssit

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMaidotonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(4)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (17)

Liisa Ihmemaassa9.4.2014 13:07

Kiitos vastauksesta Kinuskiemo. Koitan tehdä mahdollisimman valmista jo edellispäivänä!

Kinuskiemo8.4.2014 19:59

LIISA IHMEMAASSA:
Mitä sanot tästä: Kruunut voit tehdä valmiiksi, kuten ohjeessa neuvotaan, jo juhlaa edeltävänä päivänä. Juhlapäivän aamulla sinulla on siis valmiina kruunut ja pakastimessa muffinssit. Jos otat muffinssit pakastimesta aamulla/aamupäivällä, voisit niiden viimeistään parin tunnin kuluttua sulettua kuorruttaa ne sokerikuorrutteella ja asettaa kruunut paikalleen. Ja tarjoilulautaselle huoneenlämpöön. 🙂
Jos kuitenkin on tärkeää, että muffinssit ovat viimeisen päälle valmiit jo edellispäivänä, niin ehkä sitten jääkaappiin ja sieltä pari tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

Liisa Ihmemaassa5.4.2014 21:15

Muffinsit tehty prinsessan syntymäpäiviä varten ja menevät nyt pakastimeen. Tuleeko ne sulatuksen ja kuorrutuksen plus kruunujen asetuksen jälkeen säilyttää seuraan päivän juhliin jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Ja aiempiin kommentteihin toteamuksena, että minullakaan eivät lässähtäneet. Tosin paistoaika kiertoilmauunissa tupla-annoksella oli noin 20 min.

Mansikkatytsy11.2.2014 17:25

Jos ei ole mansikkatomusokeria kannattaa laittaa tavallista tomusokeria ja laittaa mukaan 1-2 mansikan palaa. Minulla ainakin toimi! Ja super hyviä tulikin!

jauhopussi7.5.2013 19:56

Mulla ei lässähtäny, mut tuli 12 sijaan 18! Ja korvasin kans kookoksen kauralla. Vähän jännän makusii, tosi kosteita ton mansikkasoseen ansiosta! Ainaki erilaisia:)

Nina29.4.2013 19:32

Kuopalle lässähtivät minullakin 🙁
Yritän pelastaa tilanteen pursotettavalla kuorrutteella ja mansikkalohkoilla :P.

Kinuskiemo9.2.2013 19:36

JENNNI:
Tomusokerikuorrute kannattaa laittaa vasta pakastuksen jälkeen. Pakastus voi tehdä sen halkeilevaksi tai tahmaiseksi.

Jennni9.2.2013 12:17

Minullakin kävi uunin jälkeinen lässähdys 🙁 Vaikka toisen satsin annoin hieman pidempää uunissa olla, mutta silti oli sama lopputulos :/ Mutta eipä se kai muuhun vaikuta kuin ulkonäköön 😀

Voiko nämä pakastaa jo tomusokerin kanssa?

Kinuskikissa6.2.2013 12:51

kastanja: hienoa kuulla, kiitos! 🙂

Jennifer: voisiko syynä olla, että muffinssit olisivat saaneet olla vielä aavistuksen verran kauemmin uunissa?

unelmaa leipomassa: kokeilepa ihmeessä! 🙂

kastanja28.1.2013 12:22

Olipa herkullisia prinsessamuffinsseja! 🙂 Itse korvasin kookoshiutaleet kauraleseillä ja oikein hyviä muffinsseja tuli niilläkin, suosittelen!

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa