Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Mansikkamuffinssit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mansikkamuffinssit

23.1.2011


Mansikat ovat tytärteni suosikkimarjoja niistä saa ihanan meheviä muffinsseja. Makeuden kruunaa mansikkatomusokerilla maustettu kermavaahto. Pikkujuhlijoita varten paistoin osan taikinasta minimuffinssipellillä ja somat miniversiot näyttivät päätyvän monen isommankin juhlijan lautaselle. Muffinssit voi tehdä myös pakastemansikoista, mutta mansikat kannattaa valuttaa ensin.

 

Taikina:
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjautetta
½ dl juoksevaa Oivariinia tai 50 g sulatettua voita/margariinia
200 g vaniljarahkaa
200 g tuoreita mansikoita

Pursotukset:

2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
3 rkl mansikkatomusokeria
pinkkiä pastaväriä
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Pinnalla:
pehmeitä kultahelmiä

Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvan kanssa. Lisää taikinaan vaniljarahka ja mansikkakuutiot.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

Lisää vispin joukkoon mansikkatomusokeri. Värjää kerma halutessasi vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.

Kiinnitä pursotuspussiin tähtitylla (Städter 14 mm) ja täytä pussi mansikkakermalla.

Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle ruusukkeita keskeltä alkavalla kierteellä.

Ripottele pinnalle pehmeitä kultahelmiä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 kappaletta 78

Ainesosat

Mansikka

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäMuffinssit

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(9)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (78)

Kinuskikissa16.9.2019 18:23

nan na: mansikat kannattaa käyttää sulaneina, pilkottuina, valuttaa ei tarvitse. Valkosuklaamassan laittaisin päälle vasta samana päivänä. Nehän voi muotoilla jo valmiiksi. Suklaan tahmaisuuden vuoksi elintarviketussi ei välttämättä toimi kovin hyvin… ainakin kaulitut kuviot kannattaa kovettaa jääkaapissa.

nan na16.9.2019 09:14

Moi!
Miten pakastemansikoiden kanssa kannattaa siis toimia tässä ohjeessa? Jäisinä vai sulaneina? Valutettuina ja pilkottuina? Tarvitsisin ns. varman tiedon, etteivät muffinssit lässähtäisi uunista oton jälkeen, sillä päälle olisi tarkoitus laittaa valkosuklaamassalevy, johon koristelut tulevat. Kannattaakohan tämä levy muuten laittaa muffinssin päälle vasta juuri ennen tarjoilua, vai säilyykö ”hikoilematta” yön yli? Onko kellään kokemusta miten elintarviketussi kestää muotoiltavan valkosuklaamassan päällä? Jos koristee elintarviketussilla valkosuklaamassaympyröitä valmiiksi ja nostelee ne muffinssin päälle vasta ennen tarjoilua? Vai voiko kaiken kasata valmiiksi jo edellisenä päivänä 🤔

Rosebud5.6.2018 12:43

Kiitos ihan hirmuisesti apukissa! ❤️

maris4.6.2018 22:15

Rosebud: itse en tätä kuorrutetta ole kokeillut, enkä mansikkatomusokeria muutenkaan koskaan käyttänyt, joten en osaa sanoa kuinka mansikkainen maku tuosta tomusokerista irtoaa.

Vinkkaan kuitenkin nyt muistaessani sinulle toisesta pursotettavasta mansikkakuorrutteesta, jolla itse kuorrutin viime kesänä muffinssit: https://www.kinuskikissa.fi/ihanat-mansikkaleivokset/. Tuossa kuorrutteessa/täytteessä oli tosi ihana mansikan maku, käytetäänhän sen valmistamiseen ihka oikeita mansikoita. 😊 Itse muistaakseni laitoin sitruunatuorejuuston tilalle maustamatonta, muuten tein ohjeen mukaan. Kuvankin taisin niistä muffinsseista sillon ko. reseptin yhteyteen laittaa. Voihan tietysti olla, että tuon tyyppinen kuorrute ei suunnitelmiisi sovi, mutta vihjasin, kun siitä ainakin sitä mansikan makua löytyy. Ja voihan siitä saada inspiraatiota noin muuten. 🙂

Rosebud4.6.2018 21:02

Moi, onko tuo kuorrutus todella mansikkainen? Sillä pitäisi tehdä kakku ja ajattelin käyttää kakun kuorruttamiseen tätä reseptiä, mutta haluan mansikan maun tulevan hyvin esiin. 😉

Kinuskikissa13.7.2016 09:25

Jenni: banaanilla, miksei! Tai sitten jotain muuta marjaa, jos kaipaa muffinsseihin enemmän makua.

Jenni Kotala10.7.2016 20:33

Voiko taikinan mansikat korvata esim banaanilla tai jättää kokonaan pois?

Kinuskikissa3.8.2014 15:45

Nitu: varmasti säilyvät. 🙂

manteli81: katsoin, että ainakaan leipomostasi ei tuota kehittelemääsi reseptiä löytynyt, vaikka kuulosti kyllä varsin hauskalta ja herkulliselta!

Nitu3.8.2014 10:12

Hei! Säilyisiköhän nämä ilman kuorrutusta yön yli huoneen lämmössä? Jääkaappitila kun on aina kortilla eikä tarjoilupäivänä mahdollisuutta paistella. Kiitos jo etukäteen!

manteli8113.7.2014 20:41

Saas nähdä mitä tästä tulee, versioin tän ohjeen niin että laitoin mansikoiden tilalle raparperia, tein taikinasta puoltoistakertaisen ja laitoin pyöreeseen irtopohjavuokaan. Kakku uunissa parhaillaan. 🙂 Tarkotus olis halkaista valmis tekele kahtia, väliin mansikoita ja vaniljamoussea ja kuorruttaa kermalla ja mansikanpaloilla kesäkakuksi töihin alkavan äitiysloman kunniaksi 🙂

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Mansikkamuffinssit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mansikkamuffinssit

23.1.2011


Mansikat ovat tytärteni suosikkimarjoja niistä saa ihanan meheviä muffinsseja. Makeuden kruunaa mansikkatomusokerilla maustettu kermavaahto. Pikkujuhlijoita varten paistoin osan taikinasta minimuffinssipellillä ja somat miniversiot näyttivät päätyvän monen isommankin juhlijan lautaselle. Muffinssit voi tehdä myös pakastemansikoista, mutta mansikat kannattaa valuttaa ensin.

 

Taikina:
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjautetta
½ dl juoksevaa Oivariinia tai 50 g sulatettua voita/margariinia
200 g vaniljarahkaa
200 g tuoreita mansikoita

Pursotukset:

2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
3 rkl mansikkatomusokeria
pinkkiä pastaväriä
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Pinnalla:
pehmeitä kultahelmiä

Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvan kanssa. Lisää taikinaan vaniljarahka ja mansikkakuutiot.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

Lisää vispin joukkoon mansikkatomusokeri. Värjää kerma halutessasi vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.

Kiinnitä pursotuspussiin tähtitylla (Städter 14 mm) ja täytä pussi mansikkakermalla.

Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle ruusukkeita keskeltä alkavalla kierteellä.

Ripottele pinnalle pehmeitä kultahelmiä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 kappaletta 78

Ainesosat

Mansikka

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäMuffinssit

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(9)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (78)

Kinuskikissa16.9.2019 18:23

nan na: mansikat kannattaa käyttää sulaneina, pilkottuina, valuttaa ei tarvitse. Valkosuklaamassan laittaisin päälle vasta samana päivänä. Nehän voi muotoilla jo valmiiksi. Suklaan tahmaisuuden vuoksi elintarviketussi ei välttämättä toimi kovin hyvin… ainakin kaulitut kuviot kannattaa kovettaa jääkaapissa.

nan na16.9.2019 09:14

Moi!
Miten pakastemansikoiden kanssa kannattaa siis toimia tässä ohjeessa? Jäisinä vai sulaneina? Valutettuina ja pilkottuina? Tarvitsisin ns. varman tiedon, etteivät muffinssit lässähtäisi uunista oton jälkeen, sillä päälle olisi tarkoitus laittaa valkosuklaamassalevy, johon koristelut tulevat. Kannattaakohan tämä levy muuten laittaa muffinssin päälle vasta juuri ennen tarjoilua, vai säilyykö ”hikoilematta” yön yli? Onko kellään kokemusta miten elintarviketussi kestää muotoiltavan valkosuklaamassan päällä? Jos koristee elintarviketussilla valkosuklaamassaympyröitä valmiiksi ja nostelee ne muffinssin päälle vasta ennen tarjoilua? Vai voiko kaiken kasata valmiiksi jo edellisenä päivänä 🤔

Rosebud5.6.2018 12:43

Kiitos ihan hirmuisesti apukissa! ❤️

maris4.6.2018 22:15

Rosebud: itse en tätä kuorrutetta ole kokeillut, enkä mansikkatomusokeria muutenkaan koskaan käyttänyt, joten en osaa sanoa kuinka mansikkainen maku tuosta tomusokerista irtoaa.

Vinkkaan kuitenkin nyt muistaessani sinulle toisesta pursotettavasta mansikkakuorrutteesta, jolla itse kuorrutin viime kesänä muffinssit: https://www.kinuskikissa.fi/ihanat-mansikkaleivokset/. Tuossa kuorrutteessa/täytteessä oli tosi ihana mansikan maku, käytetäänhän sen valmistamiseen ihka oikeita mansikoita. 😊 Itse muistaakseni laitoin sitruunatuorejuuston tilalle maustamatonta, muuten tein ohjeen mukaan. Kuvankin taisin niistä muffinsseista sillon ko. reseptin yhteyteen laittaa. Voihan tietysti olla, että tuon tyyppinen kuorrute ei suunnitelmiisi sovi, mutta vihjasin, kun siitä ainakin sitä mansikan makua löytyy. Ja voihan siitä saada inspiraatiota noin muuten. 🙂

Rosebud4.6.2018 21:02

Moi, onko tuo kuorrutus todella mansikkainen? Sillä pitäisi tehdä kakku ja ajattelin käyttää kakun kuorruttamiseen tätä reseptiä, mutta haluan mansikan maun tulevan hyvin esiin. 😉

Kinuskikissa13.7.2016 09:25

Jenni: banaanilla, miksei! Tai sitten jotain muuta marjaa, jos kaipaa muffinsseihin enemmän makua.

Jenni Kotala10.7.2016 20:33

Voiko taikinan mansikat korvata esim banaanilla tai jättää kokonaan pois?

Kinuskikissa3.8.2014 15:45

Nitu: varmasti säilyvät. 🙂

manteli81: katsoin, että ainakaan leipomostasi ei tuota kehittelemääsi reseptiä löytynyt, vaikka kuulosti kyllä varsin hauskalta ja herkulliselta!

Nitu3.8.2014 10:12

Hei! Säilyisiköhän nämä ilman kuorrutusta yön yli huoneen lämmössä? Jääkaappitila kun on aina kortilla eikä tarjoilupäivänä mahdollisuutta paistella. Kiitos jo etukäteen!

manteli8113.7.2014 20:41

Saas nähdä mitä tästä tulee, versioin tän ohjeen niin että laitoin mansikoiden tilalle raparperia, tein taikinasta puoltoistakertaisen ja laitoin pyöreeseen irtopohjavuokaan. Kakku uunissa parhaillaan. 🙂 Tarkotus olis halkaista valmis tekele kahtia, väliin mansikoita ja vaniljamoussea ja kuorruttaa kermalla ja mansikanpaloilla kesäkakuksi töihin alkavan äitiysloman kunniaksi 🙂

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa