Mansikat ovat tytärteni suosikkimarjoja niistä saa ihanan meheviä muffinsseja. Makeuden kruunaa mansikkatomusokerilla maustettu kermavaahto. Pikkujuhlijoita varten paistoin osan taikinasta minimuffinssipellillä ja somat miniversiot näyttivät päätyvän monen isommankin juhlijan lautaselle. Muffinssit voi tehdä myös pakastemansikoista, mutta mansikat kannattaa valuttaa ensin.
Taikina:
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjautetta
½ dl juoksevaa Oivariinia tai 50 g sulatettua voita/margariinia
200 g vaniljarahkaa
200 g tuoreita mansikoita
Pursotukset:
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
3 rkl mansikkatomusokeria
pinkkiä pastaväriä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Pinnalla:
pehmeitä kultahelmiä
Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvan kanssa. Lisää taikinaan vaniljarahka ja mansikkakuutiot.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.
Lisää vispin joukkoon mansikkatomusokeri. Värjää kerma halutessasi vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.
Kiinnitä pursotuspussiin tähtitylla (Städter 14 mm) ja täytä pussi mansikkakermalla.
Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle ruusukkeita keskeltä alkavalla kierteellä.
Ripottele pinnalle pehmeitä kultahelmiä.
nan na: mansikat kannattaa käyttää sulaneina, pilkottuina, valuttaa ei tarvitse. Valkosuklaamassan laittaisin päälle vasta samana päivänä. Nehän voi muotoilla jo valmiiksi. Suklaan tahmaisuuden vuoksi elintarviketussi ei välttämättä toimi kovin hyvin… ainakin kaulitut kuviot kannattaa kovettaa jääkaapissa.