10.12.2008   48 kommenttia Kategoria: Joulu,  Leivokset,  Ystävänpäivä

Mansikkaleivokset


mansikkaleivokset1mansikkaleivokset3mansikkaleivokset2mansikkaleivokset4

Lähestyvä joulu innosti leivosreseptin kehittelyyn. Tavoitteena oli tietenkin jouluisiin herkkuhetkiin sopiva värimaailma. Monissa omissa resepteissäni suklaa on vahvasti mukana. Siksipä olinkin voitonriemuinen, kun kerrankin syntyi jotain marjaisaa (täysin ilman suklaata ei sentään selvitty, mutta valkosuklaa on kuitenkin vain sivuroolissa). Kuorrutteen kanssa koin välillä epätoivon hetkiä, mutta pakko myöntää, että olin lopulta tyytyväinen kokonaisuuteen. Leivokset olivat rakenteeltaan pehmeitä ja maultaan sopivan makeita ja mansikkaisia. Piparkakut eivät maistu pohjassa vahvasti, mutta kuitenkin tunnistettavasti. Joulusesongin ulkopuolella ne voi vaihtaa muihin kekseihin - vaikka Digestiveihin.

Kuorrute oli rakenteeltaan mukavan "joustavaa", joten levy oli helppo leikata siisteiksi paloiksi. Suihkutin leivoksiin kevyesti helmiäistä, jotta punainen koristelugeeli nousisi paremmin esiin. Huomasin, että koristelugeeli hakkaa kyllä pursotettavan sokerikuorrutteen säilyvyytensä ansiosta. Siinä missä sokerikuorrute suli koekappaleessa seuraavaan päivään mennessä, koristelugeeli oli yhä muuttumaton. Geeli oli kohtuullisen helppo pursotella suoraan tuubista. Koristelussa on jäljitelty lace-kuviota.

20 kappaletta

Valkosuklaa-mansikkaleivokset

Piparipohja:
3 ½ dl piparkakkumurua (n. 150 g keksejä)
250 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria

Mansikkavalkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
125 g voita tai margariinia
375 g mansikoita (n. 3 ½ dl mansikkasosetta)
130 g valkosuklaata
1 ½ dl mansikkatomusokeria tai tavallista tomusokeria

Murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai vahvassa pakastuspussissa kaulimella. Piparimurun ei tarvitse olla välttämättä jauhomaisen hienoa.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset. Sekoita piparimuru, vehnäjauhot ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kääri taikina kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen n. 22 × 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa n. 10 min. Jos pinta tummuu ennen aikojaan, suojaa foliolla. Jäähdytä.

Laita kuorrutuksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon mansikkasose.

Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää kuorrutteeseen.

Sekoita joukkoon lopuksi mansikkatomusokeri. Jos tomusokerista jää kuorrutteeseen pieniä paakkuja, voit tarvittaessa lämmittää seosta hieman uudelleen. Anna kuorrutteen sitten jäähtyä välillä sekoitellen (nopeuta halutessasi kylmässä vesihauteessa). Samalla se muuttuu hieman paksummaksi.

Erota kuorrutteesta n. 1 dl toiseen kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata liivatteet joukkoon ja yhdistä muuhun kuorrutteeseen.

Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.

Kuorrute on yhä melko valuvaa, joten saat pinnan helposti tasaiseksi. Voit estää liikaa pohjan päältä valumista nostamalla leivinpaperin reunoja ylöspäin ja laittamalla toiselle puolelle tarvittaessa pienet esteet reunojen tueksi.

Laita leivonnainen jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi. Leikkaa sitten sopivan kokoisiksi paloiksi.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvonta



Vuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat