Lähestyvä joulu innosti leivosreseptin kehittelyyn. Tavoitteena oli tietenkin jouluisiin herkkuhetkiin sopiva värimaailma. Monissa omissa resepteissäni suklaa on vahvasti mukana. Siksipä olinkin voitonriemuinen, kun kerrankin syntyi jotain marjaisaa (täysin ilman suklaata ei sentään selvitty, mutta valkosuklaa on kuitenkin vain sivuroolissa). Kuorrutteen kanssa koin välillä epätoivon hetkiä, mutta pakko myöntää, että olin lopulta tyytyväinen kokonaisuuteen. Leivokset olivat rakenteeltaan pehmeitä ja maultaan sopivan makeita ja mansikkaisia. Piparkakut eivät maistu pohjassa vahvasti, mutta kuitenkin tunnistettavasti. Joulusesongin ulkopuolella ne voi vaihtaa muihin kekseihin – vaikka Digestiveihin.

Kuorrute oli rakenteeltaan mukavan ”joustavaa”, joten levy oli helppo leikata siisteiksi paloiksi. Suihkutin leivoksiin kevyesti helmiäistä, jotta punainen koristelugeeli nousisi paremmin esiin. Huomasin, että koristelugeeli hakkaa kyllä pursotettavan sokerikuorrutteen säilyvyytensä ansiosta. Siinä missä sokerikuorrute suli koekappaleessa seuraavaan päivään mennessä, koristelugeeli oli yhä muuttumaton. Geeli oli kohtuullisen helppo pursotella suoraan tuubista. Koristelussa on jäljitelty lace-kuviota.