30.6.2012
Sekä Fazer että Marabou lanseerasivat kesän kunniaksi mansikkaiset uutuusmaut. Ostin molemmat ja vertailin makuja. Molemmat sisälsivät kuivattua mansikkaa rouheena. Rakenteen perusteella näyttää, että Fazerin suklaassa mansikkabiittejä on enemmän. Maraboun suklaa kuitenkin maistuu näistä enemmän mansikalle. Havaitsin, että Maraboun suklaassa myös itse suklaa on mansikalla maustettua ja Fazerin suklaassa mansikkaisuus tulee vain sattumista. Jos siis haluaa selkeästi mansikan makuista suklaata, kannattaisi tämän perusteella valita Marabou. Jos taas haluaa nautiskella suklaan mausta ja mansikasta vain vivahteena joukossa, kannattaisi päätyä Fazeriin. Fazerin suklaan sisältämä vanilja ei minun suuhuni juuri tuntunut. Tosi hyviä suklaita kyllä molemmat!
Miten näitä tuotteita sitten voisi hyödyntää leivonnassa? Tässä jotain ajatuksia:
Uunissa kypsennettävässä taikinassa (esim. muffinssissa) suklaa ei välttämättä toimisi. Epäilen, että mansikan aromi heikkenee huomattavasti kypsymisen aikana.
Tuleeko teille mieleen muita ideoita ja oletteko jo ehtineet kokeilla näitä uutuuksia?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Marabou on parempaa minunkin mielestä. Fazer on jotenkin liian makeaa mielestäni, vaikka muut näyttävät olevan sitä mieltä, että Marabou on makeampaa