07.08.2020   4 kommenttia Kategoria: Kesä,  Lapset,  Muffinssit
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Makeat rapumuffinssit


Vinkki:

Koristeluun sopivia rengaskarkkeja myydään pusseissa ja irtokarkkihyllyssä. Syötäviä silmiä löydät leivontahyllystä tai Kinuskikissan verkkokaupasta. Punaista karkkinauhaa myydään ainakin isommissa K-ruokakaupoissa.

Rapujuhlat huipentuvat makeasti, kun nostat tarjolle nämä veikeät saksiniekat. Valkosuklaamuffinssien resepti on suuri suosikkini, joka onnistuu niin tuoreista kuin pakastetuista vadelmista. Vadelmat tekevät muffinsseista uskomattoman meheviä eikä lopputulos ole liian makea.

Ainesosat

Taikina
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 2 munaa
  • 150 g valkosuklaata
  • 275 g vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)
Kuorrute
  • 200 g suomalaisia vadelmia
  • 2 dl vispikermaa
  • 0.5 dl sokeria
  • oranssia pastaväriä
  • 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
Koristelu

Valmistusohjeet

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää jauhoseoksen joukkoon voisula, vaniljarahka ja munat. Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Sekoita suklaarouhe taikinaan.

Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin ja tiputa joukkoon vadelmia. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Leikkaa saksilla karkkirenkaat puoliksi ja tee lovet ravun saksiksi. Katkaise karkkinauhasta pätkiä ravun jaloiksi. Aseta sakset ja jalat paikoilleen ennen pursottamista. Jalat pysyvät paikoillaan, kun työnnät nauhan pään muffinssin sisään.

Soseuta vadelmat huolellisesti sauvasekoittimella, jotta siemenetkin hienontuvat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja vadelmasose. Lisää halutessasi joukkoon pastaväriä saadaksesi vaahdolle oranssinpunaisen sävyn. Lisää vaniljakreemijauhetta sen verran, että rakenne muuttuu paksummaksi ja helpommin pursoteltavaksi.

Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla (13 mm). Pursota korkea, kierteinen keko jokaisen muffinssin päälle.

Nosta muffinssit jääkaappiin, jotta pursotus jähmettyy. Viimeistele koristelu sokerisilmillä.

Resepti on julkaistu Unelmien Talo & Kotilehdessä Kinuskikissan leivontapalstalla numerossa 8/2019.

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat