10.09.2020   1 kommentti Kategoria: Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Makeat maskit


Vinkki:

Koristele hahmot perinteisillä kertakäyttömaskeilla (valkoinen tai turkoosi vaniljamassa) tai ”ompele” yksilöllisiä ja erilaisia maskeja muista väreistä.

Syksyn aikana katukuvaan ovat astuneet maskiin pukeutuneet hahmot. Meidänkin perheessä maskit ovat tulleet tutuiksi, sillä julkisilla liikennevälineillä kuljetaan harrastuksiin monta kertaa viikossa. Maski sopii kaikille – myös pikkuleiville! Tämän reseptin myötä kannustus meille kaikille: noudatetaan maskisuositusta, niin suojaamme itseä ja muita.

Ainesosat

Taikina
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 0.75 dl sitruunamehua *)
  • 100 g voita
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
Täyte
  • 130 g valkosuklaata
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 125 g lemon curd -sitruunatahnaa
Koristelu
  • Kinuskikissan turkoosia vaniljamassaa
  • Kinuskikissan valkoista vaniljamassaa
  • syötäviä silmiä
  • pala valkosuklaata

Valmistusohjeet

Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Sulata voi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon noin puolet jauhoseoksesta nuolijalla käännellen. Lisää loppujen jauhojen kanssa vuorotellen voisulaa ja sitruunamehua. Sekoita lopuksi joukkoon kuoriraaste.

Laita taikina pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota pieniä kiekkoja (halkaisija n. 3 cm) pellille leivinpaperin päälle. Taikinan rakenne muistuttaa macaron-taikinaa. Jos taikina tuntuu liian valuvalta, voit antaa sen jähmettyä pussissa jonkin aikaa ennen pursottamista. Voit annostella taikinan myös kahden lusikan avulla. Pinta tasoittuu uunissa. Jätä hieman leviämisvaraa.

Paista 200 asteessa 8-9 minuuttia. Pinnan ei tarvitse saada väriä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Yhdistä suklaasula mascarponen kanssa koko ajan vatkaten. Lisää vaniljatahna. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on pieni tähtitylla. Pursota paksu rengas pikkuleivän sileälle puolelle. Täytä keskiosa lemon curdilla. Paina toinen pikkuleipä kanneksi. Nosta jääkaappiin ja anna täytteen jähmettyä ennen koristelemista.

Kauli vaniljamassa mahdollisimman ohueksi levyksi. Leikkaa levy 3 cm leveiksi suikaleiksi ja jaa suikaleet pätkiin (pituus n. 6 cm). Halutessasi voit vielä ohentaa paloja kevyesti kaulien. Rypistä päät ja paina maskin reunat pikkuleivän päälle. Jätä keskiosa koholle. Sulata pala suklaata ja liimaa sen avulla silmät paikoilleen.

Säilytä jääkaapissa.

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Avainsanat:
Valkosuklaa

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat