28.08.2014   28 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Konvehdit ja makeiset,  Leivokset,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Makeat makirullat


makea_sushi

Japanilaisen keittiön terävin kärki on tietenkin sushi, jota ei heti osaisi mieltää makean leivonnan tuotteeksi. Eikä se sitä toki olekaan, kun puhutaan merilevää, raakaa kalaa ja tulista wasabia yhdistävästä riisiherkusta. On kuitenkin hauskaa vääntää asioita hieman päälaelleen ja makuelämysten äärellä tulee kysyttyä itseltään, saisiko ideaa jotenkin hyödynnettyä leivonnassa. Entä jos riisi olisikin pehmeän kermaista puuroriisiä ja sisällä raikkaita hedelmiä?

Joskus tämä temppuilu onnistuu, joskus ei. Tällä kertaa kehittely edellytti aikamoista ajatusjumppaa. Täytteiden kanssa ei tarvittu kuin muutama kokeilu, mutta merilevän korvaajaa oli vaikeaa keksiä. Mikä olisi riittävän ohutta, riittävän herkullista, riittävän taipuisaa? Lopulta tulin siihen tulokseen, että suklaata sen on oltava, sillä suklaassa on tarpeeksi makua (ilman levää eivät perinteiset makirullatkaan maistuisi miltään) ja värikin on tummuudessaan oikean suuntainen. Vaan miten suklaa rullalle? No, siitä enemmän reseptissä. 🙂

16 kappaletta

Suklaakuori:
25 g voita
100 g tummaa suklaata

Riisitäyte:
3 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
½ dl puuroriisiä
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Rullan sisälle:

hedelmiä, kuten mangoa, persikkaa, kiiviä tai omenaa
mansikoita


Sulata voi kattilassa. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Nosta tarvittaessa takaisin liedelle miedolle lämmölle ja jatka sekoittamista.

Peitä iso leikkuulauta tai muu tasainen alusta leivinpaperilla. Levitä suklaaseos sen päälle ohueksi levyksi (14 x 36 cm). Laita jääkaappiin, kunnes levy on kovettunut.

makea_sushi-vaihe

Mittaa kattilaan kerma ja maito. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää puuroriisi. Keitä matalalla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes riisi on kypsynyt pehmeäksi (noin 30 minuuttia). Lisää tarvittaessa tilkka maitoa. Riisipuuron on tarkoitus jäädä löysähköksi, sillä se jäykistyy jääkaapissa.

makea_sushi-2

Mausta riisipuuro keittämisen loppuvaiheessa suolalla, sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita jääkaappiin viilentymään.

Levitä riisitäyte kovettuneen suklaalevyn päälle huolellisesti joka kohtaan. Jäykän täytteen saa helpommin levitettyä pieni alue kerrallaan. Asettele pidemmälle reunalle hedelmäsuikaleita ja mansikanpaloja.

makea_sushi-vaihe-2 makea_sushi-vaihe-3

Anna levyn seistä täytteineen huoneenlämmössä, kunnes suklaa on pehmentynyt niin, että se taipuu rullalle. Tarkkaile oikeaa hetkeä – liian kova suklaa voi lohkeilla, kun taas liian pehmeä suklaa takertuu leivinpaperiin. Kieritä leivinpaperilla auttaen rullaksi.

makea_sushi-vaihe-4 makea_sushi-vaihe-5

Nosta rulla jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa annospaloiksi.

makea_sushi-vaihe-6

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
56 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin huhtikuun arvonta



Huhtikuun arvonnassa palkintoina ovat pyrstömuotit (11 ja 6 cm), Aloha-muffinssivuoat, Wiltonin jättimäinen koripunostylla ja pinkkejä viiri-cocktailtikkuja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu