Idea ”Tupla-fudgesta” eli maitosuklaan ja pähkinän makuisesta suklaamakeisesta tuli alun perin lukijalta toisen reseptin yhteyteen. Julkaisin tämän ohjeen vuonna 2010, mutta tänä vuonna päätin ottaa sen uudelleen työn alle, koska vuosien varrella kommenttikenttään oli tullut jonkin verran palautetta rasvan erottumisesta. Poistettuani reseptin hetkellisesti näkyvistä sain lukuisia kyselyitä sen perään – osalle teistä tämä on ollut vakioleivonnainen kaikkien vuosien ajan ja sen puuttuminen havaittiin heti. 😊 Tätä palautetta on ollut hienoa saada ja se myös osoittaa, että aivan toivottomasta tilanteesta ei onnistumisen osalta ole ollut kyse.

Lopulta en tehnyt ohjeeseen kovinkaan isoja muutoksia eli te, joille tämä kuuluu vakioleivontalistalle, voitte olla huoletta. Oikeastaan isoin ja luultavasti merkittävin muutos liittyy seoksen vatkaamiseen. Vaikka rasva erottuukin jonkin verran, rakenne tasoittuu vatkaamisen yhteydessä. Käsin sekoittamalla vastaavaa on hankalampi saada aikaan, mikä varmasti selittää osan kritiikistä.

Kirjaan muut muutokseni kommentteihin, kuten aina teen reseptejä muuttaessani. Huom! Testasin ohjeen myös laktoosittomana ja se onnistui hyvin!