Tämän piirakan nimi lupaa paljon, mutta taustalta löytyy vahvat perusteet, onhan se leivottu meidän perheen suosikkipiirakan, maailman parhaan mustikkapiirakan, reseptillä. Mummin versiossa oli aina mustikkaa, mutta saimme tänä vuonna mökillä niin poikkeuksellisen puolukkasadon, että päätimme ottaa mummin reseptin avuksemme. Muutaman kokeilun se vaati, jotta sopiva perunajauhojen ja sokerin määrä oli selvillä. Yllättäen perunajauhoja tarvittiin huomattavasti enemmän kuin mustikkapiiraassa, jossa en ole niitä välttämättä käyttänyt laisinkaan. Mökillä pakastimen puuttuessa söimme tätä ilman lisukkeita, mutta kaupungissa tuli kokeiltua myös vaniljajäätelöä. Molempi parempi.
Mietin pitkään, mikä olisi oikea osoite laittaa tämän päivän puolukkapiirakastani kuvat. Kun se on yhdistelmä ohjeista. Puolukkaa on, joten tänne päädyin, tutun piirakan sivulle. (Vaihtoehto tietenkin on, ettei täytä gallerioita lainkaan kuvillaan.)
Ohjeen piirakkahan on se Maailman paras puolukkapiirakka koetusti 😀 mutta hyvää tämäkin tekeleeni ehkä on.
Pohjaksi tein ihan perus-murotaikinan.
Pinnalle otin idean Modernin mustikkakukon ohjeesta. Valmis pakastetaikina sai kaulittuna sisälleen kinuskikreemiä. Rullapötkön käytyä pakkasessa kreemi oli yhä niin pehmeää ja valuvaa, että katsoin parhaaksi unohtaa leikattujen siivujen kaulimisen yhtenäiseksi levyksi ja laitoin siivut sinällään puolukkatäytteen päälle.
Ei ehkä kovin kaunis lopputulos, mutta kiva oli kokeilla ideaa 🙂 Ja pakastepuolukat keitin pikakiisseliksi, vaihteeksi.
Lisäys: Maisteltu on ja hyväksi todettu, jätskillä ja ilman 😀 Todella ihanaa kylmänä ilman jätskiä!