20.08.2014   16 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Leivokset,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Maceat tacot


maceat_tacot-2

Rakastettu mexican-herkku makeana versiona tarkoittaa toffeekaramellin makuista ohutta kuorta, jonka sisällä on erilaisia, kuitenkin hyvin yhteen sopivia aineksia. Ajatus polveili monen mutkan kautta ennen kuin ideasta oli jalostunut julkaisukelpoinen resepti. Läpimurto tapahtui, kun Kinuskileipomoissa silmiini osui Maitomarsun valmistamat brandy snapsit. Tuo hennon pitsimäinen rakenne, joka taipuu lämpimänä, mutta kovettuu jäähtyessään, tuntui olevan vastaus kuorien toteutusta koskevaan pulmaani.

Kuorien maku muistuttaa Daim-patukan sisusta. Rakenne on rapsahteleva. Kuoret ovat ohuesta rakenteestaan huolimatta melko kestäviä, tosin reunaosia on syytä käsitellä varoen.

Makeat tacot kannattaa nauttia esikuviensa tapaan. Täytä kuoret hetki ennen tarjoilua tai mielellään syömisen yhteydessä. Näidenkin tacojen nautiskelusta voi siis tehdä sosiaalisen tapahtuman: laita tarjolle kaikkia aineksia hedelmistä marjoihin ja päälle ripoteltaviin rouheisiin. Näistä jokainen voi koota mieleisensä version.

Syödessä kuori voi osittain murtua, joten hienoille kutsuille tekisin nämä pienemmässä ja helpommin syötävässä koossa. 13 kappaleen annos perustuu isoihin, aitojen tacojen kokoisiin kuoriin. Annoksesta voisi yhtä hyvin tehdä tuplamäärän puolet pienempiä tacoja. Niitä jaksaisi maistella useamman.

n. 13 kappaletta (isoja)

Makeat tacot

Makeat tacokuoret:
1 dl sokeria
75 g voita
¾ dl vaaleaa siirappia
1 ½ dl maissijauhoja (tai vehnäjauhoja)

Pohjalle:
marjoja (mansikoita, herukoita, mustikoita)
TAI
hedelmiä (kiiviä, banaania, omenaa, persikkaa)

Väliin:
3 dl kuohukermaa
1 ½ tl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
rouhittua suklaata (tavallista tai täytesuklaata, kuten Daim tai Toffee Center)
TAI
makeisia (kokonaisia tai valmiita rouheita leivontahyllystä)
TAI
pähkinä-, manteli- tai keksirouhetta


Mittaa sokeri kattilaan. Lämmitä lieden keskiteholla sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut jokaista kidettä myöten. Samalla väri muuttuu kullanruskeaksi. Lisää voi ja siirappi. Sekoittele liedellä, kunnes voi on sulanut. Nosta liedeltä ja siivilöi joukkoon jauhot.

maceat_tacot-vaihe maceat_tacot-vaihe-2

Isoja tacoja tehdessäsi laita reilun ruokalusikallisen verran seosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa – paista korkeintaan kolme kuorta kerrallaan. Aluksi seos on hyvin juoksevaa, mutta edellisten pellillisten paistuessa jähmettyy vähitellen. Tällä ei ole merkitystä lopputuloksen kannalta.

maceat_tacot-vaihe-3

Paista kuoria 200 asteessa noin 6 minuuttia. Kuoret ovat valmiita, kun pinta kuplii ja reunat ovat saaneet aavistuksen verran väriä. Jos kuoret ovat tarttuneet toisiinsa paiston aikana, erota ne veitsellä ennen jähmettymistä.

Odota noin 5 minuuttia, kunnes kuoret ovat hieman jäähtyneet, mutta eivät vielä kovettuneet. Taivuta taskun malliseksi.

maceat_tacot-vaihe-4

Voit laittaa taskujen sisälle hetkeksi aikaa foliota tueksi. Anna kuorien jäähtyä ja jähmettyä muotoonsa.

maceat_tacot-vaihe-5 maceat_tacot-vaihe-6

Paloittele pohjalle tulevat hedelmät. Isot mansikat voi leikata pienemmiksi paloiksi.

maceat_tacot-vaihe-2-2 maceat_tacot-vaihe-15

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Kerma kannattaa pursottaa kuoren sisään, sillä se helpottaa täyttämistä ja tekee tacoista näyttävämpiä.

maceat_tacot-vaihe-7 maceat_tacot-vaihe-8

Leikkaa pinnalle tulevat suklaat rouheeksi.

maceat_tacot-vaihe-14

Täytä kuoret laittamalla sisään hedelmiä, marjoja, vaniljakermaa ja rouheita.

maceat_tacot-vaihe-12 maceat_tacot-vaihe-13

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvonta



Maaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat