15.01.2014   5 kommenttia Kategoria: Täytekakut

Maatuskakakku


maatuskakakku

Tämän kakun tein puolisen vuotta sitten siskoni teatteriryhmän ensi-iltakekkereihin. Näytelmän tapahtumapaikkana oli silloinen Neuvostoliitto ja sieltä kakun aihe!

Vadelma-mansikkakakku

Pohja:
1 ½ tummaa levykakkupohjaa

Kostutus:
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 dl vispikermaa
300 g valkosuklaa-limerahkaa
¾ dl sokeria
400 g mansikoita
150 g vadelmia
¾ dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus ja koristelu:
mantelimassaa
erivärisiä kaulintamassoja tai marsipaaneja
mustaa ja vihreää pastaväriä


Paista levykakkupohjat erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa pohjista kolme maatuskan vartalon muotoista palaa. Leikkaa osat niin, että ne pienevät asteittain. Näin kakku saa kuperaa muotoa.

maatuskakakku-vaihe

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosuklaa-limerahka, sokeri, marjasoseet ja vaniljakreemijauhe. Tee kostuke maustamalla maito vaniljasokerilla.

Laita isoin pohjapala tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle täytettä. Tee seuraava kerros samaan tapaan. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohja ja kostuta. Viimeistele maatuskan muoto lopun täytteen avulla. Nosta kakku jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.

maatuskakakku-vaihe-2 maatuskakakku-vaihe-3

Kuorruta kakku mielellään tarjoilupäivänä. Leikkaa mantelimassasta maatuskan kasvojen ja vartalon keskiosan muotoiset palat. Nosta kakun päälle. Leikkaa loput osat kaulintamassasta ja/tai marsipaanista. Mustat nauhat voi tehdä alustaa vasten pyörittelemällä. Kukkakoristeiden maalaukset on tehty mustalla pastavärillä. Lehdet on otettu lehtimuoteilla ja lisätty päälle vihreää pastaväriä. Siniset kukat on tehty kukkamuoteilla.

maatuskakakku-vaihe-4 maatuskakakku-vaihe-5

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat