Lyyrakakun täyteidea syntyi kahvilassa nautitun herkullisen mysli-smoothien seurauksena. Makeaa muromysliä nautitaan meillä enemmän herkkuna kuin varsinaisena aamupalana. Siksi se sopii mielestäni hyvin kakun raaka-aineeksi. Täyte puolestaan on raikas vitamiinipommi, jossa on makua ja makeutta suhteellisen vähällä sokerilla. SteviaSokerin voi korvata tavallisella sokerilla tai jättää kokonaan pois. Kesällä tuoreista makeista mansikoista valmistettuna sokerilisää ei välttämättä tarvita.

Tämän vuotista yo-teemaa miettiessäni tulin ajatelleeksi kokonaisen valkolakin sijaan sen tyylikästä yksityiskohtaa eli kullanhohtavaa ylioppilaslyyraa. Nyt tuo symboli valtasi jättikoossa koko kakun. Lyyra sopii erinomaisesti toteutettavaksi suklaakoristeena. Kuvio jäljennetään leivinpaperiin ja suklaa pursotetaan ääriviivoja mukaellen. Helpotin hommaa vielä sen verran, että tein lyyrasta pelkistetyn piirroksen, jonka voit tulostaa itsellesi jäljennystä varten. Tästä tekniikasta löytyy myös ohesta video.

Koristeen voit laittaa minkä tahansa kakun päälle, olipa kyse sitten täytekakusta tai juustokakusta ja olipa kuorrutteena sitten kermavaahto, kiille, sokerimassa tai jokin muu vaihtoehto. Suklaa ei tykkää huonoa pidemmästäkään odottelusta eli kakun voi koristella jo edellisenä päivänä.