01.05.2019   4 kommenttia Kategoria: Koristeet,  Ylioppilasjuhlat

Lyyra


Kultainen lyyrakoriste kruunaa ylioppilaskakun. Valmistaminen vaatii tarkkuutta, mutta ei ole vaikeaa! Löydät ohjeen lopusta myös videon koristeen valmistamisesta. Voit tehdä lyyran jo useita päiviä ennen juhlia ja säilyttää jääkaapissa.

Tarvikkeet:
valkoista leivinpaperia
n. 50 g tummaa tai maitosuklaata
kultaista kimallejauhetta tai diamond dust -kultajauhetta
sivellin, koko 8


Tulosta lyyrakuva oheisesta mallista. Klikkaa alla olevaa kuvaa, niin saat sen avautumaan täysikokoisena. Tulosta kuva selaimen valikosta kohdasta Tiedosto -> Tulosta (tai File -> Print). Voit myös tallentaa kuvan koneelle ja avata tekstinkäsittelyohjelmalla, jossa kuvan kokoa on helppo muuttaa kakun kokoon sopivaksi.

lyyra

Kopioi kuva valkoiselle leivinpaperille (tumma lyijykynä tai tussi auttavat kuvion näkymistä). Kuvion voi pursottaa suoraan alla olevaa paperia apuna käyttäen, jos paperin onnistuu pitämään paikoillaan pursottelun ajan.

Käännä paperi toisinpäin, jotta lyijykynäpinta jää alapuolelle. Aseta leivinpaperi tasaisen alustan päälle. Väliin voi laittaa valkoisen paperin edesauttamaan kuvion erottumista.

Sulata suklaa mikrossa tai kuumassa vesihauteessa. Laita pieneen pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Myös pieni pakastuspussi käy pursotteluun. Pursota suklaasulalla ensin kuvion reunat ja täytä sitten keskiosa. Ravistele paperia varovasti saadaksesi pinnan tasoittumaan. Teräviä kohtia voi lopuksi muotoilla cocktailtikun kärjellä.

Nosta koriste jääkaappiin jähmettymään. Sivele sitten pintaan kultaista kimallejauhetta. Nosta vielä varmuuden vuoksi hetkeksi jääkaappiin.

Irrota koriste varoen leivinpaperista ja nosta kakun päälle. Jos koriste on käpristynyt reunoista, saat sen laskeutumaan puhaltamalla erittäin varovasti (pitkän etäisyyden päästä) hiustenkuivaajalla lämmintä ilmaa koristetta kohti sen ollessa jo kakun päällä.


Löydät videon myös Youtubesta osoitteesta www.youtube.com/watch?v=Xz3DsTtC3Bo

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat