Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Luurankopiparit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Luurankopiparit

23.10.2014

luurankopiparit-6

luurankopiparit-2-2

Tämän reseptin olen julkaissut aiemminkin, mutta kardemumman maku hurmaa aina vain. Nämä ovat siitä mukavia piparkakkuja, että ne sopivat joulun lisäksi leivottaviksi ympäri vuoden. Taikina ei ole perinteisten joulupipareiden tapaan mausteinen, vaan pääosassa on kaneli ja kardemumma.

Piparkakku-ukkojen Halloween-look syntyi pursottamalla valkosuklaasta luurangot pipareiden päälle. Valkosuklaan kanssa on oltava tarkkana, sillä suklaa tahriintuu helposti pipareita käsiteltäessä. Pikeeri on hivenen työläämpi, mutta siistimpi vaihtoehto.

Kardemummapiparit

Taikina:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 ¼ dl ruokosokeria
¾ dl vaaleaa siirappia
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¾ rkl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
n. 100 g valkosuklaata


Paloittele huoneenlämpöinen voi isoon kulhoon. Jääkaappikylmää voita voi pehmittää hieman mikrossa. Mittaa joukkoon ruokosokeri.

Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja lisää kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan.

Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Anna taikinan seistä hetki huoneenlämmössä ennen leipomista. Kauli jauhotetun pöydän päällä levyksi ja ota muotilla kuvioita. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

luurankopiparit

Paista 200 asteessa noin 6 – 7 minuuttia. Piparit saavat jäädä hieman pehmeiksi.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita suklaasula pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla (1 – 2 mm). Pursota pipareiden päälle.

luurankopiparit-2 luurankopiparit-3
luurankopiparit-4 luurankopiparit-5

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 30 kappaletta 5

Avainsanat

Halloween

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

HalloweenPikkuleivät

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(4)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (5)

ragni27.10.2014 21:52

Nyt on piparit tehty, ukkomuotti tullut onneksi joskus hankittua. Koristelun aion tehdä pikeerillä. Halloweenin kunniaksi marssitan luurankoukot työpaikalle ”kauhean” kivaksi yllätykseksi. 🙂

Sonjaa24.10.2014 19:44

Ihanan simppeli ohje, johon ei tarvita ihmeellisiä tarvikkeita! Katotaan tarviiko metsästää joskus tuollainen ukkomuotti 😀

Harrastajaleipuri24.10.2014 17:48

Luulin jo että joudun tänä vuonna kiireidenvuoksi jättämään Halloween-leipomukset väliin, mutta kuin tilauksesta Kinuskikissa marssitti nämä pipariukot ruutuun. Ne voin leipoa saman tien ja kun teen luurangot pikeeristä, niin voin laittaa rasiaan odottamaan juhlapäivää. Hyvää Halloweenia kaikille! 🙂 KIITOS reseptistä. 🙂

Liisukka23.10.2014 20:16

Bravo!! 🙂

SaWa23.10.2014 16:20

Hih, ihana idea!
Ja taas niin huikean yksinkertainen juttu! Wau!

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Luurankopiparit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Luurankopiparit

23.10.2014

luurankopiparit-6

luurankopiparit-2-2

Tämän reseptin olen julkaissut aiemminkin, mutta kardemumman maku hurmaa aina vain. Nämä ovat siitä mukavia piparkakkuja, että ne sopivat joulun lisäksi leivottaviksi ympäri vuoden. Taikina ei ole perinteisten joulupipareiden tapaan mausteinen, vaan pääosassa on kaneli ja kardemumma.

Piparkakku-ukkojen Halloween-look syntyi pursottamalla valkosuklaasta luurangot pipareiden päälle. Valkosuklaan kanssa on oltava tarkkana, sillä suklaa tahriintuu helposti pipareita käsiteltäessä. Pikeeri on hivenen työläämpi, mutta siistimpi vaihtoehto.

Kardemummapiparit

Taikina:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 ¼ dl ruokosokeria
¾ dl vaaleaa siirappia
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¾ rkl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
n. 100 g valkosuklaata


Paloittele huoneenlämpöinen voi isoon kulhoon. Jääkaappikylmää voita voi pehmittää hieman mikrossa. Mittaa joukkoon ruokosokeri.

Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja lisää kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan.

Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Anna taikinan seistä hetki huoneenlämmössä ennen leipomista. Kauli jauhotetun pöydän päällä levyksi ja ota muotilla kuvioita. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

luurankopiparit

Paista 200 asteessa noin 6 – 7 minuuttia. Piparit saavat jäädä hieman pehmeiksi.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita suklaasula pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla (1 – 2 mm). Pursota pipareiden päälle.

luurankopiparit-2 luurankopiparit-3
luurankopiparit-4 luurankopiparit-5

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 30 kappaletta 5

Avainsanat

Halloween

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

HalloweenPikkuleivät

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(4)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (5)

ragni27.10.2014 21:52

Nyt on piparit tehty, ukkomuotti tullut onneksi joskus hankittua. Koristelun aion tehdä pikeerillä. Halloweenin kunniaksi marssitan luurankoukot työpaikalle ”kauhean” kivaksi yllätykseksi. 🙂

Sonjaa24.10.2014 19:44

Ihanan simppeli ohje, johon ei tarvita ihmeellisiä tarvikkeita! Katotaan tarviiko metsästää joskus tuollainen ukkomuotti 😀

Harrastajaleipuri24.10.2014 17:48

Luulin jo että joudun tänä vuonna kiireidenvuoksi jättämään Halloween-leipomukset väliin, mutta kuin tilauksesta Kinuskikissa marssitti nämä pipariukot ruutuun. Ne voin leipoa saman tien ja kun teen luurangot pikeeristä, niin voin laittaa rasiaan odottamaan juhlapäivää. Hyvää Halloweenia kaikille! 🙂 KIITOS reseptistä. 🙂

Liisukka23.10.2014 20:16

Bravo!! 🙂

SaWa23.10.2014 16:20

Hih, ihana idea!
Ja taas niin huikean yksinkertainen juttu! Wau!

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa