08.12.2015   12 kommenttia Kategoria: Joulu,  Lapset,  Muffinssit,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Lumisademuffinssit


lumihiutalemuffinssit

Yksi nostalgisista joulukoristeista on ns. lumisadepallo, jonka sisälle on luotu jouluinen talvimaisema. Pallon sisus täyttyy ravistettaessa lumihiutaleista, joiden leijailua oli lapsena ihmetteleminen. Näiden joulumuffinssien päälle askarrellut pallot on tehty liivatteesta. Vaikka varsinainen pallo-osa on tarkoitettu vain koristeeksi, löytyy sisältä syötävää: joulupukkihahmo on tinapaperiin kääritty suklaamakeinen. Hiutaleet ovat kookosta – ja ne ovat jo ehtineet laskeutua pehmeäksi lumipeitteeksi.

Jos pallojen askartelu ei jouluhässäkän keskellä innosta, tuon vaiheen voi ohittaa, sillä kookoshiutaleiden peittämä kuorrute on kaunis sellaisenaankin. Sen voi toki kruunata näyttävällä suklaanamusella. Jos taas näpertely nimenomaan kiinnostaa, näistä voi tehdä myös lahjaviemisiä ja laittaa muffinssin tilalle piparkakun. Näin kaunis pallo säilyy somisteena vaikka koko joulun ajan.

Idean lumihiutalemuffinssien toteuttamisesta minulle esitti nalamuru. Pallo-ohje syntyi kokeiluiden kautta. Aluksi sekoitin liivatteiden joukkoon nestettä, mutta lopulta huomasin, että paras ja kestävin lopputulos syntyy ihan pelkästä liivatteesta. Jos ulkomainen ohje kiinnostaa, niin sellaista voi kurkata täältä: snow globe cupcakes. Liivatepalloista löydät myös oman erillisen ohjeen täältä blogista.

Piparimuffinssit tuorejuustotäytteellä

10-12 kappaletta

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl Meira kookoshiutaleita
2 tl Meira leivinjauhetta
2 tl Meira piparkakkumaustetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Täyte:

100 g vaniljatuorejuustoa

Pinnalle:

100 g vaniljatuorejuustoa
Meira kookoshiutaleita

Koristeluun:
vesi-ilmapalloja
ruokaöljyä
10 Meira liivatelehteä
tuorejuustoa
joulupukki-suklaakonvehteja
kookoshiutaleita


Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan maidon/kerman kanssa.

lumihiutalemuffinssit-vaihe-7 lumihiutalemuffinssit-vaihe-8

Täytä muffinssivuoat taikinalla puoliväliin saakka. Laita päälle nokare vaniljatuorejuustoa. Peitä taikinalla.

lumihiutalemuffinssit-vaihe-9 lumihiutalemuffinssit-vaihe-10

Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Levitä muffinssin päälle ohut kerros vaniljatuorejuustoa. Kasta kookoshiutaleissa.

lumihiutalemuffinssit-vaihe-11 lumihiutalemuffinssit-vaihe-12
lumihiutalemuffinssit-vaihe-13 lumihiutalemuffinssit-vaihe-14

Asettele koristeet paikoilleen juuri ennen tarjoilua. Kiinnitä kuorrutteen keskelle joulupukin muotoiset kohvehdit tuorejuustonokareen avulla. Peitä nokareen pinta kookoshiutaleilla. Laita päälle liivatepallot (ohje alla).

lumihiutalemuffinssit-vaihe-19 lumihiutalemuffinssit-vaihe-20

Lumisadepallot (12 kpl):

Pumppaa vesi-ilmapalloihin ilmaa sen verran, että saat tarvittavan kokoisia palloja (tässä pallojen koko on mitoitettu suunnilleen muffinssien kokoisiksi). Sulje pallo solmulla.

lumihiutalemuffinssit-vaihe-3

Öljyä kädet ja sivele pallojen pinta öljyllä. Kevyt käsittely riittää, sillä muutoin liivate ei tartu palloon. Sivele kuivatusalustana toimiva kakkuritilä öljyllä. Aseta se leivinpaperin päälle, jotta palloista valuva liivate ei sotke pöytää.

lumihiutalemuffinssit-vaihe-4

Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja laita liivatteet mikronkestävään astiaan. Kuumenna mikrossa (tai tarvittaessa liedellä kattilassa) täydellä teholla, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet tasaiseksi liemeksi. Sekoita lusikalla ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoittele välillä, jotta seos ei pääse jähmettymään pinnasta. Tarvittaessa liivatteet voi sulattaa uudelleen, jos seos jämähtää liian paksuksi. Liian kuumana seos aiheuttaa pallon poksahtamisen.

lumihiutalemuffinssit-vaihe lumihiutalemuffinssit-vaihe-2

Kastele pallot kauttaaltaan liivatteessa. Aseta kuivumaan ritilän päälle. Anna pallojen kovettua ainakin kuusi tuntia. Pallot kannattaa irrottaa ritilästä muutaman tunnin jälkeen, kun liivate ei ole vielä täysin kovettunut.

lumihiutalemuffinssit-vaihe-5 lumihiutalemuffinssit-vaihe-6

Puhkaise ilmapallo varovasti saksenkärjillä solmun läheltä. Anna pallon tyhjentyä hitaasti. Halutessasi voit muotoilla liivatepallon reunaa saksilla leikkaamalla.

lumihiutalemuffinssit-vaihe-15 lumihiutalemuffinssit-vaihe-16
lumihiutalemuffinssit-vaihe-17 lumihiutalemuffinssit-vaihe-18

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat