Lomalle lomps! Kesälomakausi ja mansikkasesonki ovat pian parhaimmillaan. Se on kakun paikka! Pappilan hätävara -tyyliin toteutettu kulhokakku on helppo pyöräyttää mökkiolosuhteissakin. Se koostuu kerroksista rapeita keksejä, mansikoita, kermavaahtoa ja kahvin makuista kiisseliä.

Asetin itselleni seuraavat kriteerit tälle ”mökkikakulle”: onnistuttava pienellä vaivalla, tehtävissä ilman uunia ja erikoisvälineitä, raaka-aineet saatavissa pienemmästäkin ruokakaupasta. Kakun nimi sai alkunsa Hauskat kakut -tempauksen nimilistan innoittamana.

Kakun sisältämä kahvikiisseli on tehty valmiista kahvijuomasta, jossa kahvin maku on mieto. Tällaisena kakku maistuu myös lapsille. Aikuisempaan makuun kahvin makua voi voimistaa ehdottamallani määrällä pikakahvijauhetta.

Klassiset Wilhelmina-keksit ovat harvemmin leivonnaisissa käytettyjä, mutta koostumukseltaan ja maultaan tähän tarkoitukseen täydellisiä. On suositeltavaa antaa kakun makujen ja kosteuden tasoittua muutama tunti. Silloin keksit ovat yhä rapeita. Suosittelen nauttimaan kakun valmistuspäivänä.