29.06.2016   19 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Lomalompsaus


lomalompsaus

lomalompsaus-2

Lomalle lomps! Kesälomakausi ja mansikkasesonki ovat pian parhaimmillaan. Se on kakun paikka! Pappilan hätävara -tyyliin toteutettu kulhokakku on helppo pyöräyttää mökkiolosuhteissakin. Se koostuu kerroksista rapeita keksejä, mansikoita, kermavaahtoa ja kahvin makuista kiisseliä.

Asetin itselleni seuraavat kriteerit tälle ”mökkikakulle”: onnistuttava pienellä vaivalla, tehtävissä ilman uunia ja erikoisvälineitä, raaka-aineet saatavissa pienemmästäkin ruokakaupasta. Kakun nimi sai alkunsa Hauskat kakut -tempauksen nimilistan innoittamana.

Kakun sisältämä kahvikiisseli on tehty valmiista kahvijuomasta, jossa kahvin maku on mieto. Tällaisena kakku maistuu myös lapsille. Aikuisempaan makuun kahvin makua voi voimistaa ehdottamallani määrällä pikakahvijauhetta.

Klassiset Wilhelmina-keksit ovat harvemmin leivonnaisissa käytettyjä, mutta koostumukseltaan ja maultaan tähän tarkoitukseen täydellisiä. On suositeltavaa antaa kakun makujen ja kosteuden tasoittua muutama tunti. Silloin keksit ovat yhä rapeita. Suosittelen nauttimaan kakun valmistuspäivänä.

Mansikkainen kulhokakku

Kahvikiisseli:
2 plo (à 2 ½ dl) valmista kahvijuomaa (esim. Frezza)
½ dl perunajauhoja
(1 rkl pikakahvijauhetta)

Kermavaahto:
6 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa

Lisäksi:
2 pkt (à 185 g) Wilhelmina-keksejä
n. 500 g mansikoita


Yhdistä kahvijuoma ja perunajauhot (ja halutessasi pikakahvijauhe) kattilassa. Kuumenna liedellä koko ajan sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa aluksi tiheästi sekoitellen, jotta pintaan ei muodostu kalvoa.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja sokerit. Vatkaa kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Vatkaa sopivan jämäkäksi.

Siivuta osa mansikoista leveyssuunnassa, jotta saat ympyrän muotoisia siivuja. Leikkaa loput mansikat kumminpäin tahansa, ne tulevat kakun täytteeksi.

Kokoa kakku kulhoon (tilavuus 2,5 l). Murenna vajaa puolet kekseistä kulhon pohjalle. Keksimurskaan saa jäädä reilun kokoisia paloja. Levitä päälle vajaa puolet kahvikiisselistä ja kermavaahdosta. Asettele kulhoon mansikkasiivut pinnalle tulevia pyöreitä siivuja lukuun ottamatta. Laita päälle loput kekseistä, kahvikiisselistä ja kermavaahdosta. Tasoita pinta ja laita päälle pyöreät siivut spiraalin muotoiseksi kuvioksi niin, että aloitat spiraalin isoista ympyröistä ja laitat pienimmät keskelle.

Tarjoile kakku saman päivän aikana. Anna kuitenkin mieluusti seistä muutama tunti kylmässä ennen tarjoilua.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
13 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat