03.11.2008   40 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Lohipiirakka muna-riisitäytteellä


lohipiirakka1lohipiirakka2

Sain taannoin ystäväni luona maistella hyviä lohipasteijoita ja noista aineksista tein sitten nopeamman version eli voitaikinaan kääräistyn piirakan. Käytin piirakkaan lämminsavulohta. Äitini ehti kysellä reseptiä jo ennen tätä blogipäivitystä ja teki oman versionsa kylmäsavulohesta. Lohen (ja savun) maku tuntui siinä voimakkaammalta ja ehkäpä jatkossa teen itsekin niin. Joka tapauksessa molemmat käyvät.

Piirakan pakastus onnistuu oikein hyvin. Tämän voi siis huoletta tehdä pakkaseen juhlallisuuksia odottamaan. Tein itsekin näitä kerralla kaksi ja pakastin molemmat eri tilaisuuksissa tarjottaviksi. Sulamaan voi ottaa tarjoilupäivänä ja lämmittää uunissa folion alla ennen tarjoilua.

1 piirakka / 20 palaa (leveys n. 1,5 cm)

Lohipasteijat piirakkana

Taikinakuori:
1 pkt (500 g) voitaikinaa (esim. esikaulittu)

Täyte:
225 - 250 g lämmin- tai kylmäsavulohta (perattuna)
1 keitetty kananmuna
1 ¼  dl keitettyä riisiä, esim. pitkäjyväistä tai puuroriisiä
¼ dl ruohosipulia
½ dl tilliä
200 g kermaviiliä
valkopippuria

Voiteluun:
muna

Koristeet:
½ - 1 torttutaikinalevyä


Ota voitaikina (ja mahdollista koristelua varten torttutaikinalevy) pakkasesta sulamaan huoneenlämpöön. Lämminsavulohta käyttäessäsi poista nahka ja ruodot. Leikkaa kala pieniksi paloiksi.

Keitä kananmuna kovaksi. Leikkaa pieniksi paloiksi. Keitä riisi. Silppua ruohosipuli ja tilli. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Rouhi joukkoon lopuksi hieman valkopippuria.

Kauli voitaikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Levitä toiselle puolelle täyte ja nosta toinen puoli taikinasta kanneksi. Nipistä reunat yhteen. Voitele munalla. Pistele piirakkaan reikiä haarukalla.

Mahdollisia koristeita varten voit kaulita torttutaikinalevyä ohuemmaksi ja ottaa siitä muotilla (tässä liljamuotti) kuvioita. Asettele koristeet kevyesti painaen voidellun piirakan päälle ja voitele nekin vielä munalla. Koristelun voi täydentää vaikkapa viher- tai roseepippureilla (käytetty tässä kukan keskustassa). Yhdestä torttutaikinalevystä riittää kahdenkin piirakan koristeisiin.

Paista 200 asteessa 25 - 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.




Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat