14.3.2011
MOUSSE. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi.
Hienonna sipuli ja tilli.
Sekoita täyteainekset keskenään.
VIIMEISTELE LEIVÄT. Paahda leipäviipaleet.
Leikkaa leivät kahtia kolmion muotoisiksi paloiksi.
Laita leipien päälle salaatinlehti ja reilu nokare lohimoussea.
Koristele tillinoksalla ja muikunmädillä.
Voisiko korvata kalan katkaravulla? Se ei tietenkään ole ihan yhtä makoisaa, joten vaatii varmaan jotain lisämaustetta?
Mousse on aivan taivaallista! 🙂 itse laitan 150g kylmäsavulohta ja 150g graavia. ja vähän smetanaa:)
Aivan ihanat leivät! Oman versioni tein käyttäen kermavaahdon sijasta kermaviiliä ja leiväksi valitsin tumman saaristolaisleivän – paahtoleipä olisi varmaankin ollut se paras koska saaristoleipä osoittautui turhan makeaksi ja peitti lohen makua alleen.
Tulee hyvää vaikka käyttäisi Flora Vispiä, olen vastaavalla ohjeella tehnyt monet kerrat, ihanaa myös ruisleivän kanssa!
Vähälaktoosinen kuohukerma ei ole samalla tavalla makeaa, kuin vähälaktoosinen maito, koska kermassa on kaikenkaikkiaan pilkottavaa laktoosia paljon vähemmän. Mitä enemmän rasvaa, sen vähemmän sokeria.
Eikös vähälaktoosinen kuohukerma ole vähän makeaa..? Ainakin vispikerma on, joten ei neitipikkumyy niin väärillä jäljillä ollut 😉
Kiitos selvennyksestä. En ajatellut asiaa pidemmälle ja sen vuoksi ehkä mieleen tuli esim juuri tuo esillä ollut Flora vispi…
Ei pidä sekoittaa kuohukermaa (puhdasta rasvaista maitotuotetta) ja esim. Floran vispiä, jota makeissa leivonnaisissa voidaan käyttää kuohukerman tavoin. Flora vispin valmistusaineet ovat: rasvaton maito, kasvirasva (osittain kovetettu), kasviöljy, emulgointiaineet (E472b,
E322, E472e), sakeuttamisaine (E1442 tapiokapohjainen), kirnumaitojauhe, sokeri, aromi,
laktaasientsyymi, stabilointiaine (E407), väri (betakaroteeni) .
Noiden takia se näyttää lähes kermalta, mutta on valmiiksi maustettu makeaksi, eikä sitä voi käyttää suolaisiin leivonnaisiin.
Neiti 😀
Eihän kuohukerma ole makeaa, siitä tule makea kun lisätään sokeria:)…. Tai ajattelet Flora Vispiä joka on jo ennelataan makea ja vaniljainen?
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
NELLISI:
Samat ainekset sopisivat katkarapuihinkin. Pippureiksi valko- ja/tai mustapippuria ja sipuliksi ehkä vähän miedompi punasipuli. Kermavaahdon sijasta sopisi myös majoneesin ja creme fraichen/kermaviilin seos.