Suolaiset lohisarvet voi leipoa itse tehdystä rahka-voitaikinasta tai valmiista lehti-, voi- tai torttutaikinasta. Täytteeksi sopii lohen tilalle esimerkiksi poroa tai katkarapua. Täyteideoita voi hakea Muut suolapalat -kategorian resepteistä.
29.12.2015
alumiinifolio
kaulin
taikinapyörä
pussinsulkija
alumiinifolio
kaulin
taikinapyörä
pussinsulkija
Muotoile paistoa varten kartion mallisia muotteja paksusta alumiinifoliosta tai käytä teräsmuotteja.
Sivele muottien pinnalle öljyä.
KUORET. Valmista taikina erillisen ohjeen mukaan.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi.
Leikkaa levy taikinapyörällä suikaleiksi (leveys noin 1 cm).
Kieritä suikale muotin ympärille niin, että kerrokset kiertyvät hieman päällekkäin.
Jatka seuraavalla suikaleella nipistämällä päät yhteen. Taikinaa ei tarvitse kierittää koko muotin pituudelta.
Laita muotit pellille leivinpaperin päälle (saumakohta mieluiten peltiä vasten). Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kevyesti väriä.
Anna sarvien jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irrotat muotin. Muotteja ei tarvitse voidella uudelleen, jos paistat niissä uusia sarvia.
TÄYTE. Hienonna kylmäsavulohi tehosekoittimessa.
Yhdistä ruohosipulituorejuusto ja ranskankerma keskenään.
Sekoita joukkoon lohi, tilli, sitruunamehu ja valkopipppuri.
Laita täyte pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
Laita sarvet halutessasi tarjolle kuohuviinilaseihin. Laita jokaiseen sarveen salaatinlehti.
Työnnä pursotuspussi sarven sisään ja pursota täyteen lohitahnaa.
KORISTELE juhlaan teemaan sopivalla rekvisiitalla. Iloista tunnelmaa tuovat värikkäät varjot, viirit jne.
Hei, kertoisitko Kinuskikissa miten tekisin tämän rapu-mätitäytteellä? Ravut kokonaisena vai pilkottuna ja mitkä olisi sopivat määrät?
mari-johanna 👍😊
Tänään testattu ja maukkaaksi todettu!
Töttöröt tein eilen valmiiksi ja tänään ennen vieraiden tuloa täytin,Nami Nami! Näitä tehdään toistekin!
Ansku 👍😊
Tein tätä tämän aamun lastenvaatekutsuille. Hyviä oli, ulkonäkö varsinkin sai myös kehuja =)
Kiitos tiedosta, maris! Pullasarvet kuulostaakin ihanilta laskiaista ajatellen!
Päivitän tuota vohvelikartio asiaa vielä vähän. Valmistin pullataikinasta sarvia niin, että käytin vohvelia vain muotoilussa tukena ja otin sen ennen paistamista pois folion sisältä. Onnistui hyvin. Pullasarvet pysyivät hyvin muodossaan.
Eli näinkin onnistuu, jos ei teräsmuotteja omista ja pelkästä foliosta muotoilu tuntuu hankalalta. 🙂
mari-johanna ja Kinuskikissa: Kiitos kommenteistanne! Tuo olisi kyllä hyvä, jos sen vohvelin saisi pois ennen paistamista. Toisaalta ei nämä uunissa käyneetkään ihan roskiskamaa olleet. Kun ruskistunutta yläosaa napsii pois, niin pienen jäätelötötterön saa vielä tehtyä. Tai voihan sitä vohvelia murustaa vaikka jäätelön päälle koristeeksi. Mutta toisaalta ei nämä kovin pahan hintaisia olleet. Ostin omani keskisuuresta marketista ja maksoivat 2€/10kpl.
Voi miten kivalta kuulostavat nuo teidän ”sisälumiukot”, mari-johanna! Ja kiitos kommentistasi gallerian puolella. 🙂
Nyt vasta huomasin mari-johannan viestin. Voisiko se muotin muotti ollakin porkkana, jonka tarpeen mukaan veistäisi sopivan muotoiseksi. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
hannele-83: voisi tosiaan laittaa ravut sellaisenaan tai isommat puolitettuina. Ihan tämän reseptin ainesmäärillä lohen tilalla. Mätiä voi laittaa sitten lisäksi. Täältä löytyy muuten muutamia valmiita katkaraputäyteohjeita:
https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku/hakusana/rapu