9.12.2007
leivinpaperi
leivinpaperi
POHJA. Hienonna leipä monitoimikoneessa.
Sulata voi ja sekoita leipäsilpun joukkoon. Painele leivinpaperin päälle n. 25 cm x 30 cm kokoiseksi levyksi.
TÄYTE. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Purista sitruunamehu, hienonna tilli ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, tilli, kurkkusilppu, sinappi, piparjuuri, sokeri, suola ja mustapippuri.
Kiehauta sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle.
Asettele lohisiivut täytteen päälle tasaiseksi matoksi. Leikkaa ”matto” sopivan kokoisiksi paloiksi.
KORISTELE esimerkiksi tuorekurkun kuoresta valmistetuilla kuvioilla.
Voiko tämän tyyppistä leivonnaista tehdä esimerkiksi ruispaahtoleivästä samalla periaatteella, että leipä murustetaan pohjaa varten vai onko paahtoleipä tähän tarkoitukseen liian pehmeää?
TIKI:
Kun olet sekoittanut liivateliuoksen muuhun täyteseokseen, täyte on heti valmista levitettäväksi pohjan päälle. Täytteestä tulee vain sen verran jämäkkää, ettei se valu leikattujen palasten päältä. Eli leivokset ovat valmiit tarjolle vietäviksi, kunhan olet saanut lohen ja tuorekurkkukoristeet laitettua täytteen päälle.
Koko homman voit hyvin tehdä muutamaa tuntia aikaisemmin valmiiksi jääkaappiin odottelemaan H-hetkeä. 🙂
Pohjalevy on syytä koota heti tarjoilualustalle (tarjotin /uunipelti jne.). Kuten kakkujen keksipohjaa, niin myöskään tällaista leipäpohjaa ei kannata alkaa siirrellä. Se ei onnistu. Tarjoilualustalla koko homma myös leikataan paloiksi ennen pöytään tuomista. Ottimeksi tarjoilupöytään sopii hiukan leveämpiteräinen kakkulapio tai lasta.
Apuva.. jos tämä herkku tehdään tarjoilupäivänä, kuinka liivate ennättää jämäköittää täytteen? Olisko sitten vaan joku 4-5h ennen tarjoilua..?
Pohjan voinee tehdä edellispäivänä, että se on tarpeeksi jämäkkää kestääkseen leikkaamista ja siirtämistä lautaselle.
HERGE:
Tuoreen kalan kanssa on oltava tarkkana aina, ja varsinkin kesällä. Mielellään nuo leivokset pitäisi ainakin päällystää vasta tarjoilupäivän aamuna, korkeintaan edellisenä iltana. Joten jokin muu suunnitelma olisi parempi, jos juhlien edeltäväkin päivä on liian kiireinen. Sinulla on onneksi runsaasti aikaa miettiä asiaa.
Hei (: Tässä vaan mietin, että kauanko nämä kylmässä säilyvät ?
Ensi kesänä tiedossa olisi rippijuhlat ja nämä voisivat koko suvulle maistua, mutta edellinenkin päivä taitaa olla niin kiirettä ettei silloin ehdi tekemään näitä.
Valmistin näitä äsken taloyhtiön kokoukseen ja voin vakuuttaa kun palan maistoin, että maku oli vähintään yhtä hyvä, kuin miltä möys näyttää!! Suosittelen! Kiitos upeasta reseptistä, TAAS! 🙂
Tein näitä juuri äsken huomiseen joulupöytään ja toki piti yksi maistella. Oikein hyviä, voin suositella. Helppo tehdä.
Aivan ihanan näköisiä! Voisi itsekin kokeilla piakkoin :))
Kiitos Hanna, Pekkateemu ja Mimmi!
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
MINNA:
Sama epäilys on Kinuskikissalla kuin sinulla, että onko paahtoleivän rakenne liian pehmeä. Voi olla, että leipä muusaantuu liikaa hienonnettaessa ja voisulaan sekoitettaessa. Ainakin, jos leipä on ihan tuoretta, jolloin rakenne on höttöinen. Rukiisella vuokaleivällä voisi onnistua varmemmin. 🙂