Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Lohileivokset

9.12.2007

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/12/lohileivos1.JPG
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/12/lohileivos1-224x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/12/lohileivos2-300x212.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/12/lohileivos4-296x300.jpg
30 min Helppo 20 kappaletta 13

Ainesosat

KalaTäysjyvä/ruis

Kategoriat

Muut suolapalat

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(2)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Lohipalat

Muunna reseptiämukaan.
20KAPPALETTA 20 KAPPALETTA
20 kappaletta

Pohja

350 g täysjyväleipäviipaleita tai tummaa vuokaleipää

125 g voita

Täyte

2 (à 2 g) liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

1 ruukku tilliä

5 cm:n pala kurkkua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

1/2 rkl sinappia

1 tl piparjuuritahnaa

2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

mustapippuria

300 g kylmäsavulohiviipaleita

Koristelu

murattikuvioita turekurkusta

Tarvikkeet

leivinpaperi   

undefined

Lohipalat

Muunna reseptiämukaan.
20KAPPALETTA 20 KAPPALETTA
20 kappaletta

Pohja

350 g täysjyväleipäviipaleita tai tummaa vuokaleipää

125 g voita

Täyte

2 (à 2 g) liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

1 ruukku tilliä

5 cm:n pala kurkkua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

1/2 rkl sinappia

1 tl piparjuuritahnaa

2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

mustapippuria

300 g kylmäsavulohiviipaleita

Koristelu

murattikuvioita turekurkusta

Tarvikkeet

leivinpaperi   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

POHJA.  Hienonna leipä monitoimikoneessa.

Sulata voi ja sekoita leipäsilpun joukkoon. Painele leivinpaperin päälle n. 25 cm x 30 cm kokoiseksi levyksi.

TÄYTE.  Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Purista sitruunamehu, hienonna tilli ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.

Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, tilli, kurkkusilppu, sinappi, piparjuuri, sokeri, suola ja mustapippuri.

Kiehauta sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle.

Asettele lohisiivut täytteen päälle tasaiseksi matoksi. Leikkaa ”matto” sopivan kokoisiksi paloiksi.

KORISTELE esimerkiksi tuorekurkun kuoresta valmistetuilla kuvioilla.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suolaiset-vohvelit-resepti_400x400.jpgSuolaiset sydänvohvelit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_lohi-mativoileipakakku-resepti_400x400.jpgMätivoileipäkakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_karjalanpiirakkatortut-resepti_400x400.jpgKarjalanpiirakkatortut
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_savulohi-resepti-1_400x400.jpgSavulohi
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_lohipiirakka-resepti-1_400x400.jpgLohipiirakka
58
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suolaiset-joulutortut-resepti_400x400.jpgSuolaiset joulutortut
2
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vanilja-raparperimuffinssit-resepti.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suklainen-rahkapiirakka-resepti_400x400.jpgSuklainen rahkapiirakka
4
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/HSblat.jpegSilikoniset koristelumuotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CDL1605.jpegKakkutuet
Näytä lisää

Kommentit (13)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskiemo
30.7.2013 19:02

MINNA:
Sama epäilys on Kinuskikissalla kuin sinulla, että onko paahtoleivän rakenne liian pehmeä. Voi olla, että leipä muusaantuu liikaa hienonnettaessa ja voisulaan sekoitettaessa. Ainakin, jos leipä on ihan tuoretta, jolloin rakenne on höttöinen. Rukiisella vuokaleivällä voisi onnistua varmemmin. 🙂

Minna
29.7.2013 17:40

Voiko tämän tyyppistä leivonnaista tehdä esimerkiksi ruispaahtoleivästä samalla periaatteella, että leipä murustetaan pohjaa varten vai onko paahtoleipä tähän tarkoitukseen liian pehmeää?

Kinuskiemo
10.8.2012 21:59

TIKI:
Kun olet sekoittanut liivateliuoksen muuhun täyteseokseen, täyte on heti valmista levitettäväksi pohjan päälle. Täytteestä tulee vain sen verran jämäkkää, ettei se valu leikattujen palasten päältä. Eli leivokset ovat valmiit tarjolle vietäviksi, kunhan olet saanut lohen ja tuorekurkkukoristeet laitettua täytteen päälle.
Koko homman voit hyvin tehdä muutamaa tuntia aikaisemmin valmiiksi jääkaappiin odottelemaan H-hetkeä.  🙂

Pohjalevy on syytä koota heti  tarjoilualustalle (tarjotin /uunipelti jne.). Kuten kakkujen keksipohjaa, niin myöskään tällaista leipäpohjaa ei kannata alkaa siirrellä. Se ei onnistu. Tarjoilualustalla koko homma myös leikataan paloiksi ennen pöytään tuomista. Ottimeksi tarjoilupöytään sopii hiukan leveämpiteräinen kakkulapio tai lasta.

 

tiki
10.8.2012 21:23

Apuva.. jos tämä herkku tehdään tarjoilupäivänä, kuinka liivate ennättää jämäköittää täytteen? Olisko sitten vaan joku 4-5h ennen tarjoilua..?

Pohjan voinee tehdä edellispäivänä, että se on tarpeeksi jämäkkää kestääkseen leikkaamista ja siirtämistä lautaselle.  

Kinuskiemo
8.2.2012 21:32

HERGE:
Tuoreen kalan kanssa on oltava tarkkana aina, ja varsinkin kesällä. Mielellään nuo leivokset pitäisi ainakin päällystää vasta tarjoilupäivän aamuna,  korkeintaan edellisenä iltana. Joten jokin muu suunnitelma olisi parempi, jos juhlien edeltäväkin päivä on liian kiireinen. Sinulla on onneksi runsaasti aikaa miettiä asiaa.

Herge
3.2.2012 09:53

Hei (: Tässä vaan mietin, että kauanko nämä kylmässä säilyvät ?
Ensi kesänä tiedossa olisi rippijuhlat ja nämä voisivat koko suvulle maistua, mutta edellinenkin päivä taitaa olla niin kiirettä ettei silloin ehdi tekemään näitä.
 

Annnde
25.4.2011 17:56

Valmistin näitä äsken taloyhtiön kokoukseen ja voin vakuuttaa kun palan maistoin, että maku oli vähintään yhtä hyvä, kuin miltä möys näyttää!! Suosittelen! Kiitos upeasta reseptistä, TAAS! 🙂

kaisaliisa
23.12.2010 22:04

Tein näitä juuri äsken huomiseen joulupöytään ja toki piti yksi maistella. Oikein hyviä, voin suositella. Helppo tehdä.

Iida
18.4.2008 17:44

Aivan ihanan näköisiä! Voisi itsekin kokeilla piakkoin :))

Kinuskikissa
1.1.2008 21:01

Kiitos Hanna, Pekkateemu ja Mimmi!

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä

Maailman paras mutakakku
2826 tähteä

Mokkapalat
2566 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa