Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Lohikeikauskakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Lohikeikauskakku

17.5.2010


Julkaistessani ennen äitienpäivää hyydytetyn lohivoileipäkakun ohjeen toivottiin vastaavaa reseptiä myös lämminsavulohesta. Ihan samanlaista en viitsinyt tehdä, koska ajattelin samalla antaa vinkin kulhoon kootusta hyydykekakusta. Sinä voit kuitenkin valita kulhon ja vuoan välillä vapaasti, sillä täyteohjeita voi vaihtaa päittäin. Voit siis tehdä kylmäsavulohitäytteen keikaustyyliin ja lämminsavulohitäytteestä perinteisen juustokakun. Kakun rakentaminen kulhoon mahdollistaa leikittelyn leipäpalasilla ja kakun koristelu hoituu näin itse edestään. Tomaattiruusu on yksinkertainen ja näyttävä tapa viimeistellä kakku juhlakuntoon.

Lohikakku

Pohja:
400 – 600 g ruisvuokaleipäviipaleita

Kostutus:
maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
400 g lämminsavulohta (nahkoineen vajaa 700 g)
2 dl tillisilppua
1 ½ dl ruohosipulisilppua
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
2 dl kevytmajoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sinappi-kurkkusalaattia
valkopippuria
½ dl sitruunamehua

Koristelu:
jääsalaattia
persiljaa
tomaattiruusu 2-3 kiinteästä tomaatista


Valitse kakun kokoamista varten 1,5 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho. Tarvittaessa isompikin kulho käy. Vuoraa kulho kelmulla.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja muotoile leivistä haluamiasi kuvioita. Tässä leipäviipaleet on halkaistu kulmasta kulmaan kolmioiksi. Voit myös ottaa leivistä muoteilla kuvioita. Kasta leivät molemmilta puolilta maitoon.

Asettele leipäviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille. Voit myös täyttää kulhon niin, että kaadat täytettä sen verran kulhoon, että pohjalle asetetut leipäkuviot peittyvät. Laita seuraavaksi kerros leipäviipaleita täytteen päälle, leikkaa paloista sopivan kokoisia. Kostuta. Aseta reunoja vasten lisää leipäkuvioita sitä mukaan, kun kaadat täytettä kulhoon. Laita sitten täytettä, taas uusi kerros leipäviipaleita ja vielä täytettä. Lado päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Puhdista kala ja leikkaa pieniksi paloiksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.

Vaahdota kevytvispi. Lisää joukkoon majoneesi, tuorejuusto, kurkkusalaatti, lohi, tilli- ja ruohosipulisilppu ja valkopippuri.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen.

Kaada täyte kulhoon. Tasaa kulhon reunoilta täytteen yläpuolelle jääneet leipäviipaleet veitsellä leikkaamalla.

Asettele kostutettuja leipäviipaleita täytteen peitoksi yhtenäiseksi kerrokseksi. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

Siirrä peitoksi laitetut kelmut syrjään. Asettele pohjan päälle salaatinlehtiä niin, että ne tulevat kulhon reunojen yli. Laita päälle tarjoilulautanen ja kumoa kakku sen kanssa oikeinpäin. Pidä lautasta paikoillaan samalla, kun käännät kulhon nurinpäin. Nosta kulho pois paikoiltaan. Irrota kelmut kakun ympäriltä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 10 henkilölle 130

Ainesosat

KalaTäysjyvä/ruis

Kategoriat

Voileipäkakut

Tykkäsitkö?

(13)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (130)

Kinuskiemo16.8.2016 21:12

Satu: Alempana 23.5.2013 (Kinuskiemo) pohdittu samaa asiaa.

Satu Kananen16.8.2016 16:17

Heippa! Kärsiikö kakun pakastaa?

Kinuskikissa30.7.2015 14:56

jossun: kyllä varmasti onnistuu isompanakin!

jossun29.7.2015 13:12

Hei! Voiko tämän tehdä puolitoistakertaisena isoon kulhoon? Vieraita olisi parikymmentä, en viitsisi millään tehdä kahta. Kiitos vastauksesta! 🙂

Kinuskikissa27.4.2015 19:49

wugezu: ainoa muutos oli liivatteen määrä ja sinappi-kurkkusalaatti. Päivitin nyt takaisin vanhan ohjeen, jos se oli hyväksi havaittu ja kaipailtu. 🙂

wugezu27.4.2015 17:43

Hei! Tässäkin on ilmeisesti resepti muuttunut. Vanhassa reseptissä oli muistaakseni sinappikurkkusalaattia ja ainakin vaihekuvissa oilisi näin näkyvissä. Olisko mahdollista saada vanha hyväksi havaittu resepti vielä näkyviin? 🙂

Kinuskikissa1.1.2015 23:43

kakkuhiiri14: noin 12 hengelle riittää eli ainakin kaksinkertaisena kannattaa tehdä.

kakkuhiiri141.1.2015 22:47

Kuinka monelle hengelle tämä riittää? Vieraita tulossa 30 henkee.

Kinuskikissa29.12.2014 15:58

Nalle ja mari-johanna: vedellä voi tosiaan korvata. 🙂

mari-johanna27.12.2014 08:13

Nalle huomenta: satuin huomaamaan kysymyksesi.En voi taas kinuskikissan suulla puhua, mutta mielestäni voit korvata sitruunamehun vastaavalla määrällä vettä.Päälimmäinen ideahan on saada liivatteet sulamaan nesteeseen ja siitä täytteeseen.Sitruunahan toki antaa makua mutta itse tätä kakkua tehneenä onnistuu kyllä veden kanssa myös. Ihana kakku oli muuten, sai kehuja.

Kinuskigalleria (6)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Lohikeikauskakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Lohikeikauskakku

17.5.2010


Julkaistessani ennen äitienpäivää hyydytetyn lohivoileipäkakun ohjeen toivottiin vastaavaa reseptiä myös lämminsavulohesta. Ihan samanlaista en viitsinyt tehdä, koska ajattelin samalla antaa vinkin kulhoon kootusta hyydykekakusta. Sinä voit kuitenkin valita kulhon ja vuoan välillä vapaasti, sillä täyteohjeita voi vaihtaa päittäin. Voit siis tehdä kylmäsavulohitäytteen keikaustyyliin ja lämminsavulohitäytteestä perinteisen juustokakun. Kakun rakentaminen kulhoon mahdollistaa leikittelyn leipäpalasilla ja kakun koristelu hoituu näin itse edestään. Tomaattiruusu on yksinkertainen ja näyttävä tapa viimeistellä kakku juhlakuntoon.

Lohikakku

Pohja:
400 – 600 g ruisvuokaleipäviipaleita

Kostutus:
maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
400 g lämminsavulohta (nahkoineen vajaa 700 g)
2 dl tillisilppua
1 ½ dl ruohosipulisilppua
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
2 dl kevytmajoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sinappi-kurkkusalaattia
valkopippuria
½ dl sitruunamehua

Koristelu:
jääsalaattia
persiljaa
tomaattiruusu 2-3 kiinteästä tomaatista


Valitse kakun kokoamista varten 1,5 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho. Tarvittaessa isompikin kulho käy. Vuoraa kulho kelmulla.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja muotoile leivistä haluamiasi kuvioita. Tässä leipäviipaleet on halkaistu kulmasta kulmaan kolmioiksi. Voit myös ottaa leivistä muoteilla kuvioita. Kasta leivät molemmilta puolilta maitoon.

Asettele leipäviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille. Voit myös täyttää kulhon niin, että kaadat täytettä sen verran kulhoon, että pohjalle asetetut leipäkuviot peittyvät. Laita seuraavaksi kerros leipäviipaleita täytteen päälle, leikkaa paloista sopivan kokoisia. Kostuta. Aseta reunoja vasten lisää leipäkuvioita sitä mukaan, kun kaadat täytettä kulhoon. Laita sitten täytettä, taas uusi kerros leipäviipaleita ja vielä täytettä. Lado päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Puhdista kala ja leikkaa pieniksi paloiksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.

Vaahdota kevytvispi. Lisää joukkoon majoneesi, tuorejuusto, kurkkusalaatti, lohi, tilli- ja ruohosipulisilppu ja valkopippuri.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen.

Kaada täyte kulhoon. Tasaa kulhon reunoilta täytteen yläpuolelle jääneet leipäviipaleet veitsellä leikkaamalla.

Asettele kostutettuja leipäviipaleita täytteen peitoksi yhtenäiseksi kerrokseksi. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

Siirrä peitoksi laitetut kelmut syrjään. Asettele pohjan päälle salaatinlehtiä niin, että ne tulevat kulhon reunojen yli. Laita päälle tarjoilulautanen ja kumoa kakku sen kanssa oikeinpäin. Pidä lautasta paikoillaan samalla, kun käännät kulhon nurinpäin. Nosta kulho pois paikoiltaan. Irrota kelmut kakun ympäriltä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 10 henkilölle 130

Ainesosat

KalaTäysjyvä/ruis

Kategoriat

Voileipäkakut

Tykkäsitkö?

(13)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (130)

Kinuskiemo16.8.2016 21:12

Satu: Alempana 23.5.2013 (Kinuskiemo) pohdittu samaa asiaa.

Satu Kananen16.8.2016 16:17

Heippa! Kärsiikö kakun pakastaa?

Kinuskikissa30.7.2015 14:56

jossun: kyllä varmasti onnistuu isompanakin!

jossun29.7.2015 13:12

Hei! Voiko tämän tehdä puolitoistakertaisena isoon kulhoon? Vieraita olisi parikymmentä, en viitsisi millään tehdä kahta. Kiitos vastauksesta! 🙂

Kinuskikissa27.4.2015 19:49

wugezu: ainoa muutos oli liivatteen määrä ja sinappi-kurkkusalaatti. Päivitin nyt takaisin vanhan ohjeen, jos se oli hyväksi havaittu ja kaipailtu. 🙂

wugezu27.4.2015 17:43

Hei! Tässäkin on ilmeisesti resepti muuttunut. Vanhassa reseptissä oli muistaakseni sinappikurkkusalaattia ja ainakin vaihekuvissa oilisi näin näkyvissä. Olisko mahdollista saada vanha hyväksi havaittu resepti vielä näkyviin? 🙂

Kinuskikissa1.1.2015 23:43

kakkuhiiri14: noin 12 hengelle riittää eli ainakin kaksinkertaisena kannattaa tehdä.

kakkuhiiri141.1.2015 22:47

Kuinka monelle hengelle tämä riittää? Vieraita tulossa 30 henkee.

Kinuskikissa29.12.2014 15:58

Nalle ja mari-johanna: vedellä voi tosiaan korvata. 🙂

mari-johanna27.12.2014 08:13

Nalle huomenta: satuin huomaamaan kysymyksesi.En voi taas kinuskikissan suulla puhua, mutta mielestäni voit korvata sitruunamehun vastaavalla määrällä vettä.Päälimmäinen ideahan on saada liivatteet sulamaan nesteeseen ja siitä täytteeseen.Sitruunahan toki antaa makua mutta itse tätä kakkua tehneenä onnistuu kyllä veden kanssa myös. Ihana kakku oli muuten, sai kehuja.

Kinuskigalleria (6)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa