23.05.2018   9 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Lohihyydykekakku rapealla ruispinnalla


Viime vuoden itsenäisyyspäivänä siskoni tarjoili meille alkupalaksi lohihyydykekakkua, jossa pohjan sijaan oli ruisleipä laitettu koristamaan kakun pintaa. Tämä oli valtavan hyvää ja maistui myös lapsille. Kun aloin kysellä ohjeen perään, sisko olikin jo heittänyt sen pois. Netin syövereistäkään ei löytynyt mitään vastaavaa! Ei auttanut kuin keksiä resepti itse.

Pannulla paistetut ruismurut antavat kakulle mukavaa rakennetta. Juhlavuutta lisäävät retiiseistä ja kurkusta kieritetyt ruusut. Se oli itselleni yllätys, miten paljon raakaa sipulia hyydykekakussa saa olla. Ensimmäisen version tein pienehköllä punasipulilla, mutta lopulliseen kakkuun laitoin oikein reilun sipulin. Juuri sitä maku vaati saadakseen sopivasti särmää. Siksi laitoin reseptiin sipulin painonkin mukaan. 🙂

Vinkit:

  • Kakku on suositeltavaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Laita leipämurut päälle vasta juhlien aattona.
  • Saat kakusta helposti gluteenittoman valitsemalla kuorrutukseen gluteenittoman leivän.

Täyte:
4 liivatelehteä
350 g kylmäsavulohta
1 iso (215 g) punasipuli
400 g ranskankermaa
400 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl hienonnettua tilliä
valkopippuria
½ dl limemehua

Pinnalle:
200 g viipaloitua ruisvuokaleipää
voita
ruohosipulia

Koristelu:
kurkkua
retiisejä
cocktailtikkuja
1 lime
tillinoksia


Valmista ensin pinnalle tuleva ruisleipärouhe. Hienonna leipäviipaleet käsin murustamalla tai tehosekoittimessa. Sulata nokare voita pannulla ja lisää leipämurut. Sekoittele lieden keskilämmöllä, kunnes leipämurut ovat saaneet kevyesti väriä. Levitä lautaselle ja anna jäähtyä ja kuivahtaa huoneenlämmössä kakun valmistamisen ajan (tai mieluiten yön yli).

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna kylmäsavulohi ja sipuli (tehosekoitin on tässäkin hyödyllinen apuväline). Sekoita keskenään ranskankerma ja ruohosipulituorejuusto. Lisää kylmäsavulohi, punasipuli, tilli ja valkopippuri. Kuumenne limemehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Aseta irtopohjavuoan reunus tai reunavuoka (halkaisija 24 cm) tarjoilualustan päälle (kakkupaperin käyttö ei ole suositeltavaa, sillä täyte pehmittää sen – kuvan ”paperi” on muovinen). Kaada täyte reunuksen sisään. Laita painoksi esimerkiksi keraaminen uunivuoka, jolloin reunus pysyy tukevasti alustaa vasten, eikä täyte valu raoista. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.

Viimeistele kakku mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä. Ripottele päälle leipämurut ja silputtua ruohosipulia. Irrota tämän jälkeen reunus kakun ympäriltä.

Leikkaa kurkusta ja retiiseistä ohuen ohuita siivuja. Aseta siivut limittäin jonoksi alustan päälle ja kieritä tiukaksi rullaksi. Sido rulla yhteen ruusun koosta riippuen 1-3 cocktailtikulla. Leikkaa lime lohkoiksi. Asettele koristeet kakun päälle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
34 tassutusta

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin tammikuun arvonnassa on palkintona kuviokaulin sydänkuviolla, sydän-tikkarimuotti, hologrammiserpentiiniä ja Wiltonin koristerakeita.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit