Viime vuoden itsenäisyyspäivänä siskoni tarjoili meille alkupalaksi lohihyydykekakkua, jossa pohjan sijaan oli ruisleipä laitettu koristamaan kakun pintaa. Tämä oli valtavan hyvää ja maistui myös lapsille. Kun aloin kysellä ohjeen perään, sisko olikin jo heittänyt sen pois. Netin syövereistäkään ei löytynyt mitään vastaavaa! Ei auttanut kuin keksiä resepti itse.

Pannulla paistetut ruismurut antavat kakulle mukavaa rakennetta. Juhlavuutta lisäävät retiiseistä ja kurkusta kieritetyt ruusut. Se oli itselleni yllätys, miten paljon raakaa sipulia hyydykekakussa saa olla. Ensimmäisen version tein pienehköllä punasipulilla, mutta lopulliseen kakkuun laitoin oikein reilun sipulin. Juuri sitä maku vaati saadakseen sopivasti särmää. Siksi laitoin reseptiin sipulin painonkin mukaan. 🙂