Kylmäsavulohesta syntyy monenlaisia herkullisia leipiä. Itselleni mieluisin variaatio on ehkä tämä piparjuurituorejuustolla maustettu. Ruisleipäkin on maukas vaihtoehto tuorejuuston alle. Nyt käytin esipaistettuja patonkeja. Ne ovat pienikokoisempia, joten niitä kului kaksi kappaletta. Tavallisille pitkille patongeille arvioisin menekiksi yhdestä puoleentoista patongin paksuudesta riippuen.

Lohi-cocktail-palat

Pohja:
1 – 2 vaaleaa patonkia
1 rasia (125 g) piparjuurituorejuustoa (Cantadou) tai voita

Päälle:
½ ruukkua jääsalaattia
200 g kylmäsavulohisiivuja
sitruunamehua
valkopippuria

Koristeluun:
rucolaa, tilliä, kapriksia, sitruunan siivuja yms.


Leikkaa patongit vinottain 2 cm paksuiksi siivuiksi. Levitä leiville paksu kerros piparjuurituorejuustoa. Laita päälle salaatinlehti ja pala kylmäsavulohisiivua. Purista lohen päälle sitruunamehua ja rouhi mausteeksi valkopippuria. Koristele vaikkapa rucolalla, tillillä, sitruunan siivuilla ja/tai kapriksilla.