Ohje syntyi lukijan etsittyä tämän nimistä reseptiä blogistani. Aukko piti tietenkin täyttää! 🙂 Piparjuuri tuo mukavaa raikkautta täyteläiseen kokonaisuuteen. Tosi herkkua!
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja (voit korvata 1 dl ruisjauhoilla)
½ tl suolaa
125 g voita tai margariinia
¾ dl vettä
Täyte:
1 sipuli
150 g parsakaalia (pakaste)
150 g kylmäsavulohisiivuja
1 ½ prk (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
2 dl kermaa
1 dl maitoa
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi sekaisin rasvan kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Hienonna sipuli ja levitä pohjan päälle. Sulata parsakaalit ja leikkaa isoimmat muutamaan osaan. Paloittele lohi. Levitä parsakaali ja lohi vuokaan.
Sekoita tuorejuuston joukkoon vähän kerrassaan kermaa, jotta saat tasaisen liemen. Lisää maito, munat ja vehnäjauhot. Kaada täytteiden päälle.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.