rieskakierteet1.JPG
rieskakierteet2.JPG

Näiden rullien esikuva löytyi Etiketti-lehdestä. Muokkasin ohjetta kuitenkin muuttamalla ainesosien suhteita. Kivoja cocktail-paloja näistä tuli! Kylmäsavulohen tilalla voisi toimia tosi hyvin myös lämminsavulohi.

Alkuperäisessä ohjeessa pororullissa oli chili-paprikatuorejuustoa, mutta usein vastaavanlaisissa resepteissä näkee myös piparjuurituorejuustoa, joka sopiikin hyvin poron kaveriksi. Piparjuurituorejuuston voi tehdä itsekin sekoittamalla maustamatonta tuorejuustoa ja tuubissa saatavaa piparjuuritahnaa.

Reseptissä kehotettiin ostamaan rieskat mahdollisimman tuoreina, jotta ne eivät repeydy rullatessa.

20 + 20 kpl

Rieskarullat lohi- ja porotäytteellä

Leiväksi:
8 ohutta rieskalevyä

Lohitäyte:

100 g kylmäsavulohisiivuja
1 kevätsipulin varsi (= 3 – 4 ”kortta”)
½ nippua tilliä
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
valkopippuria

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja silppua kevätsipulin varret. Hienonna tilli. Yhdistä kaikki aineet keskenään.

Porotäyte:
100 g kylmäsavuporosiivuja
½ punasipulia
½ nippua persiljaa
200 g chili-paprika- tai piparjuurituorejuustoa
2 rkl maitoa

Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja persilja. Yhdistä kaikki aineet keskenään.

Sivele täytettä rieskalle ja kääri rullalle. Molemmista täytteistä tulee neljä rullaa. Suojaa kelmulla ja laita rullat jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa sitten annospaloiksi.

rieskakierteet_vaihe2.JPG rieskakierteet_vaihe1.JPG
rieskakierteet_vaihe5.JPG rieskakierteet_vaihe6.JPG
rieskakierteet_vaihe3.JPG rieskakierteet_vaihe4.JPG
rieskakierteet_vaihe7.JPG