16.03.2010   14 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivät, sämpylät ja rieskat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Limppusämpylät


Tehdessäni joulun alla ”isun limppua” päätin palata reseptiin uudestaan tulevan vuoden aikana. Limppu muotoutuikin sämpylöiksi, joita halusin tehdä tavallisesta poiketen. Yhden testierän resepti vaatikin, totesin nimittäin, ettei limpun maustekavalkadi toimi sämpylöissä ihan yhtä runsaana. Tässä mainittuja mausteita voi toki korvata omilla suosikeilla. Henkilökohtainen ”lempi” on kumina. 🙂

15 kappaletta

Mausteiset sämpylät

Taikina:
½ l piimää
50 g hiivaa
½ dl siirappia
½ rkl suolaa
2 tl kuminaa
2 tl fenkolia
7 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
½ dl öljyä

Voiteluun:
1 muna

Pinnalle:

kuminaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan noin 1 dl kerrallaan. Lisää loppupuolella öljy.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60 minuuttia.

Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa se yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista käsiesi välissä tai pöydän pintaa vasten pyöreitä sämpylöitä. Laita pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Voitele munalla tai maidolla. Halutessasi voit ripotella pinnalle maustesiemeniä, esim. kuminaa.

Paista 200 asteessa 10 minuuttia.



Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat