Joulun alla julkaisin fudge-ohjeen, jossa keittoaika oli toista tuntia. Pienin muutoksin tässä ohje, josta syntyi täydellisesti leikkaantuvaa, mutta kuitenkin kiinteää fudgea murto-osalla tuosta keittoajasta. Valkosuklaa tekee fudgesta todella makeaa, joten muutama pala riittää täyttämään makeakiintiön. Lime tuo kivasti luonnetta. Ohje on ruotsalaisesta Hemmets veckotidning -lehdestä.

n. 40 kappaletta

Sitrus-fudge

200 g valkosuklaata
2 limen kuoriraaste
2 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
100 g voita


Rouhi valkosuklaa. Pese limet huolellisesti ja raasta kuori. Mittaa kuohukerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen 10 minuuttia. Lisää valkosuklaarouhe ja limen kuoriraaste sähkövatkaimella sekoittaen.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan (20 x 20 cm) ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa parin sentin kokoisiksi annospaloiksi. Säilytä makeiset kylmässä.