Ystäväni oli tehnyt aivan ihanaa limejuustokakkua ja se reseptihän oli pakko saada. Teinkin tätä sitten isänpäiväksi ja sain samalla käytettyä viimeiset syksyn lehtikoristeet. Mielestäni ne sopivat väritykseltään hyvin limekakkuun. EDIT: Uudempi kuva on vuodelta 2023 ja sen koristelusta kerrottu tarkemmin käärijän limejuustokakun kohdalla.
Koristelussa olen käyttänyt silikonimuotilla tehtyjä lehtiä, joihin on tupsuteltu ruskan sävyjä keltaisesta ja vihreästä jauheväristä. Toisten lehtien tekemisessä hyödynsin tässä ruskalehtiohjeessakin näkyvää lehtisuonimattoa. Nämä olen värjännyt keltaisesta ja vihreästä jauheväristä sekoitetulla vaaleanvihreällä sävyllä. Molemmat ovat sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Kiilteen kanssa on aina hyvä muistaa, että kiille sulattaa marsipaanin/sokerimassan nopeasti. Koristeet kannattaa siis laittaa pakoilleen vasta juuri ennen tarjoilua.
Olen kokeillut muutamissa viimeaikaisissa kakuissa (joista tämä ensimmäinen blogissa) rohkeammin suklaaspritsailuja. Tässä käytin valkosuklaata, jonka värjäsin pastavärillä vihreäksi.
Kirjaimet pursotin vapaalla kädellä leivinpaperin päälle (leivinpaperin alle voi toki laittaa mallikirjaimet). Teippasin leivinpaperin tarjottimeen kiinni, koska toisinaan se saattaa käpristyä kylmässä. Sitten tarjotin jääkaappiin ja sieltä vielä pakastimeen. Jäätyneet kirjaimet siirsin marsipaanityökalun avulla kakkuun kiinni: suklaakoristeisiin ei juuri kannata sormilla koskea, sillä ne sulavat hetkessä. Kannattaa muuten pursottaa aina kutakin kirjainta kaksi kappaletta kaiken varalta, jos siirtovaiheessa jokin tuhoutuu.



















Marja: kiille voi menettää lasimaisuutensa pakastimessa ja siksi sitä ei suositella. Makuun tai syömäkelpoisuuteen tämä ei onneksi vaikuta. Peitä kakun pinta vaikka syötävillä kukilla, kermapursotuksilla ja makeisilla, niin kukaan ei huomaa mitään. 😊