09.06.2008   22 kommenttia Kategoria: Kesä,  Syntymäpäivät,  Täytekakut

Liljanpäiväkakku


Kun oli Liljanpäiväkakku kyseessä, niin kakun teeman keksiminen ei aiheuttanut suurta päänvaivaa. 🙂 Liljoin koristellun kakun tekeminen oli muutenkin ollut haaveenani jo pitkään ja tämän tyyppistä toteutusta olin kaukaa ihaillut Katrilla.

Mielikuvissani marsipaanikuorrutteessa oli sävyn vaihtuminen keskiosan tummemmasta reunojen vaaleaan roosaan. Pohdiskelin kauan, miten tämän toteuttaisi. Ideaalisinta olisi ollut käyttää tomuväriä, jolla häivytysten tekeminen on helppoa. Riittävän tummaa ja peittävää tomuväriä ei kuitenkaan liene olemassa? Ainakaan itse en omista sellaista. Kakun maalaaminenkaan sävyvaihteluin ei tuntunut oikein mahdolliselta. Päädyin sitten sävyttämään marsipaanin itsessään. Alla on kuvattu tekniikka, jota käytin. Siirrän tuon osion kenties joskus omaksi ohjeekseen, mutta haluan sitä ennen vielä haeskella parempaa tilannetta (= kakkua, teemaa) tekniikan soveltamiseen. Sävyvaihdokset näyttivät valmiin kakun päällä hiukan liian jyrkiltä ja kuorrute turhankin dominoivalta, joten suihkutin päälle helmiäissprayta. Näin vaikutelmasta tuli neutraalimpi.

Pohjasta halusin tällä kertaa "täyttä tavaraa", siis aitoa suklaata eikä mitään kaakaojauhehötöä. 😉 Pohja kohosi jostain syystä keskeltä hieman enemmän. Laitoin sen vuoksi päällimmäisen osan kakun keskelle, jotta sain tasaiset levyt pohjalle ja kakun kanneksi. Yhtä hyvin kuperuutta olisi voinut tasata veitsellä, sillä kakusta tuli muutenkin melko korkea. Tällaisessa suklaakakkupohjassa riittää ohuemmatkin pohjakerrokset, koska se on rakenteeltaan "tiheää" ja normaalia sokerikakkupohjaa täyttävämpääkin.

Kostutuksesta haluan vielä mainita, että normaalisti käytän tämän kokoiseen kakkuun enemmän kostuketta (2 - 2 ½ dl), mutta suklaapohja ei tuntunut imevän sitä yhtä paljon. Jos siis teet kakun tavalliseen sokerikakkupohjaan, kostuta runsaammin.

Sokerikreemiin käytin ensimmmäistä kertaa mansikkatomusokeria. Vinkin sain sofiellan blogista. Tulipa ihanan karkkimaisen makuista! Mielessä pörrää jo monet herkut, mitä tästä tuotteesta voisi loihtia. Kreemistä tuli samalla vaivalla myös mitä herkullisimman sävyistä, kuten tuolta vaihekuvastakin näkyy. Tämäkin yksityiskohta siis natsasi kakun vaaleanpunaiseen henkeen. 🙂

Lime-Daim-vadelmakakku

Pohja:
suklaakakkupohja

Kostutus:
n. 1 ½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
vadelma-Daim-limetäyte kaksinkertaisena (jäi hieman yli)

Koristelu:
mansikkatomusokeriin tehty sokerikreemi marsipaanin alla
marsipaanikuorrute
helmiäisspray
liljat


liljakakku_vaihe1.JPG liljakakku_vaihe2.JPG
liljakakku_vaihe3.JPG liljakakku_vaihe4.JPG
liljakakku_vaihe5.JPG liljakakku_vaihe6.JPG

00aa.JPG

Sävytetty marsipaanikuorrute

Värjää haluamasi määrä eri sävyjä riippuen siitä, miten paljon sävyeroja haluat. Huomioi värisävyjen määrissä, että keskelle tulevaa väriä tarvitaan vähiten ja kakun reunoja kohti värisävyn menekki kasvaa.

savytys1.JPG

Pyöritä keskelle tulevasta marsipaaninpalasta pallo ja litistä se.  Pyöritä seuraavaksi tulevasta värisävystä pitkula ja kieritä se keskiosan ympärille.

savytys2.JPG

savytys3.JPG

Jatka seuraavilla renkailla. Litistä kädelläsi renkaita (n. 1 cm paksuiseksi) ennen seuraavan laittamista.

savytys4.JPG

savytys5.JPG

"Riko" sävyeroja sormillasi eri väristen renkaiden rajakohdista.

savytys6.JPG

savytys7.JPG

Painele lopuksi marsipaania niin, että pinta siloittuu.

savytys8.JPG

savytys9.JPG

Kauli marsipaani ohuemmaksi kakun kuorruttamista varten. Suuntaa kaulintaliike keskeltä reunoille, jotta kuvio pysyy symmetrisenä.

savytys10.JPG

savytys11.JPG

Tässä vielä valmiina kakun päällä helmiäissuihkeella viimeisteltynä.

savytys12.JPG

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat