31.07.2008   28 kommenttia Kategoria: Pursotukset

Liittimen käyttö


liitin0.jpg

Tässä ohje liittimen käytöstä, koska joukossa on varmasti lukijoita, joille tämä on uusi kapistus. Liitintä käytetään pursotuspussin ja tyllan eli pursotinterän kanssa. Liittimiä on kahta kokoa sen mukaan, onko käytössä iso vai pieni tylla. Yllä olevassa kuvassa näkyy pienen liittimen lisäksi kaksi erilaista mallia isommasta koosta. Alla olevissa vaihekuvissa esiintyy pieni liitin, mutta ison toimintaperiaate on täysin sama.

Liittimen käyttö ei ole välttämätöntä, mutta jos kaapistasi löytyy useampi tylla, tulet varmasti pian kaipaamaan liittimen tuomia etuja. Liittimen suurin hyöty on siinä, että halutessasi kesken pursotuksen vaihtaa tyllaa, voit tehdä sen helposti tarvitsematta tyhjentää pursotuspussia. Usein tulee tilanteita, että haluaa kokeilla muutamia vaihtoehtoja ennen tyllan valintaa tai tehdä samaan kakkuun pursotuksia eri tylloilla. Silloin liitin on arvossaan. Liittimen avulla saa tyllan myös pysymään varmasti ja tiiviisti paikoillaan.

Täydellisen autuaaksi tekevä kapistus tämä ei ole, sillä kaikki eri merkkiset tyllat eivät välttämättä istu liittimeen. Itselläni näin on käynyt muutaman erikoistyllan kanssa (mm. Russian Tip -tyllat). Usein ne ovat niin isoa kokoa, että pursotusta on helppo hallita ilman liitintäkin. Jos näitä tylloja haluaa vaihtaa kesken pursotuksen, on helpointa suorittaa pursotus kahdella eri pursotuspussilla (esimerkiksi kertakäyttöisillä pusseilla).

Pienen tyllan kanssa olen kokenut käytännölliseksi käyttää pursotuspussinakin pienempää kokoa. Pienen pussin käsittely on huomattavasti mukavampaa, kun pursotettavaakin on yleensä pienen tyllan kanssa vähemmän. Olen leikannut pussin vielä hieman pienemmäksi, jolloin sen käytännöllisempi pursotettaessa esimerkiksi pieniä määriä suklaata.

Alla olevassa kuvassa iso ja pieni liitin ja kumpaankin sopiva tylla ja pursotuspussi.

liitin8.jpg

Liitin koostuu kahdesta osasta.

liitin2.jpg

Liittimen isompi osa tiputetaan pursotuspussin sisään. Pussin suuta on leikattu auki niin, että liittimen pää tulee jonkin verran ulos pussista. Leikattu aukko saa kuitenkin olla sen verran pieni, että aukon reunat jäävät osittain kierteiden päälle.

liitin31.jpg

Tämän jälkeen liittimen päälle asetetaan tylla. Tylla kiinnitetään paikoilleen kiertämällä päälle liittimen pienempi osa korkin tapaan. Tylla jää liittimen osien väliin. Pussiin leikatun suun on hyvä olla sen verran pieni, että kierrettäessä liittimen ”korkkiosa” kiinni pursotuspussin aukon reunat jäävät hieman korkin alle piiloon. Muutoin pursotettavaa ainetta voi tihkua pussin reunojen alta ulos.

liitin4.jpg

liitin5.jpg

Pursotettaessa suosittelen käyttämään pussinsulkijaa. Näin pursotettava aine ei nouse ylös pursotuspussissa ja sotke paikkoja.

liitin7.jpg

Tyllan puhdistus onnistuu parhaiten tyllaharjalla. Kapeakärkisiä tylloja voi olla muutoin todella hankala puhdistaa. Lämpimässä vedessä liotus ja cocktail-tikku auttaa, jos harjakaan ei riitä.

liitin6.jpg

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
7 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat