Tänä keväänä ulkona syöminen – sanan varsinaisessa merkityksessä – on ollut suositumpaa kuin koskaan. Meilläkin otettiin oman perheeni kanssa käytännöksi tavata vähintään kerran kuussa tutulla lähikalliolla piknikin merkeissä. Tämä tuntui niin hyvältä käytännöltä, että tapa tuli jäädäkseen ja jatkamme ulkotreffailua myös koronan jälkeen.

Retkipurtava on siis ollut ajankohtainen leivontakohde. Lihapiirakat ovat yksi varma menestys ja niistä on helppo muokata myös lihaton versio. Tässä reseptissä lihiksiä ei uppopaisteta, vaan ne kypsennetään uunissa.

Retkeä varten piirakat voi jakaa valmiiksi pusseihin, joissa ne on hygieenistä tarjoilla. Pussit voi myös nimikoida, mikäli erilaisten täytteiden takia pussit on tarpeen erotella. Eväskääreenä toimivan pussin voi retkellä leikata tai repiä auki ja käyttää tarjoilualustana. Pussit hävitetään biojätteen mukana.