06.07.2016   15 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Letut – räiskäleet – lätyt – ohukaiset


letut

Reseptin otsikkoa kirjoittaessani jäin miettimään lettujen erilaisia kutsumanimiä. Löytyykö jostainpäin Suomea vielä muitakin nimiä? Minun lapsuudenkodissani puhuttiin lätyistä.

Lettutaikinan reseptissä nyrkkisääntönä on, että jauhoja ja munia tulee noin puolet maidon määrästä. Perinteistä taikinaa voi maustaa pienillä lisävivahteilla. Esimerkiksi tumman siirapin käyttäminen sokerin sijaan antaa kivaa makua. Suosikkimausteeni kardemumma sopii myös lettutaikinaan!

Äitini tapasi sokeroida letut heti paistamisen jälkeen. Toiset tykkäävät ripotella sokerin vasta jäähtyneenä. Lisukkeita ei välttämättä tarvita, mutta kermavaahto (mieluiten vaniljasokerilla maustettu) ja mansikkahillo ovat klassisin valinta. Hillotriosta löydät muitakin ideoita tarjoiluun. Myös raikas mustikka– tai sitruunatahna sopii lettujen kaveriksi.

Yksi koulukuntakysymys on myös lettujen väri. Minusta lettujen kuuluu saada reilusti ruskeaa paistopintaa. Toiset tykkäävät syödä letut vaaleampina. Kaikki ovat yhtä lailla oikeassa. 🙂

n. 8 kappaletta

Taikina:
2 isoa munaa
5 dl kevytmaitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria (tai siirappia)
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Paistamiseen:
voita tai rypsiöljyä

Tarjoiluun:
sokeria
mummon mansikkahilloa
kermavaahtoa


Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita vehnäjauhot joukkoon vähitellen vispilällä hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi sokerit ja suola. Nosta taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää rasva. Kaada taikinaa pannulle ja paista molemmilta puolilta sopivan ruskeaksi. Saat letuille pitsimäisen reunan, kun käytät riittävästi rasvaa ja pannu on tarpeeksi kuuma. Pitsi syntyy helpommin, kun et kaada taikinaa pannulle aivan reunoja myöten, vaan jätät sen hieman pannun kokoa pienemmäksi.

Avainsanat:
LetutOhukaiset

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
74 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat