12.05.2014   10 kommenttia Kategoria: Täytekakut,  Yhteistyöreseptit

Leopardikakku


leopardikakkuleopardikakku 3leopardikakku 2

Tämän kakun idea tuli naminamilta, kiitos siitä! Toteutus on omaa käsialaa, mikä oli toiveenakin. 🙂 Olikin varsin hauskaa ideoida, minkälaisesta taikinasta leopardikuvioisen pohjan saisi aikaiseksi. Toisin kuin yleensä, suurin ponnistus on juuri pohja. Sekä täytteen että koristelun suunnittelin tästä syytä kohtuullisen simppeleiksi ja hyödynsin kaupan valmiita tuotteita.

Jos sinulta löytyy sopivan kokoinen reunavuoka tai pienestä irtopohjavuoasta irrotettava reunus (halkaisija 17 cm), niitä kannattaa hyödyntää paistovaiheessa. Aseta reunus taikinan ympärille, niin se ei leviä pellillä, vaan kohoaa paremmin. Jos reunuksia on yksi, paista pohjat kolmessa erässä. Minä en käyttänyt reunusta, joten leikkasin pohjat paiston jälkeen yhtä suuriksi.

8 hengen kakku

Nougat-valkosuklaakakku

Perustaikina:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

Oranssiin taikinaan:
oranssia elintarvikeväriä (pastaväriä)

Tummaan taikinaan:
2 rkl kaakaojauhetta

Kostutus:
1 - 1 ½ dl maitoa

Täyte:

3 dl vispikermaa
2 ps Blå Band Valkosuklaa-Nougat mousseaineksia

Koristelu:
n. 100 g oranssia hilloa (esim. papaija tai tyrni)
100-150 g suklaatuorejuustoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

leopardikakku-vaihe

Erota vajaa viidennes taikinasta ja sekoita siihen oranssi elintarvikeväri. Jaa loput taikinasta kahteen yhtä suureen osaan. Sekoita toiseen kaakaojauhe. Laita kaikki taikinat pursotus- tai pakastuspusseihin. Leikkaa noin 1 cm:n aukot oranssiin ja ruskeaan pussiin ja 2 cm:n aukko vaaleaan pussiin.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Piirrä leivinpaperin toiselle puolelle ympyrät (halkaisija 17 cm), niin saat yhtä suuret pohjat. Yhdelle pellille mahtuu juuri ja juuri kaksi pohjaa. (Katso vinkki reunuksen käytöstä johdannosta.)

Pursota ympyröiden sisään peltiä vasten painaen ruskealla taikinalla sisäkkäisiä renkaita reilun 1 cm:n etäisyydelle toisistaan. Pursota päälle oranssia taikinaa. Peitä oranssi taikina pursottamalla sen ympärille 2-3 nauhaa ruskeaa taikinaa. Peitä välit vaalealla taikinalla.

leopardikakku-vaihe-3 leopardikakku-vaihe-4
leopardikakku-vaihe-5 leopardikakku-vaihe-6

Paista pohjia 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohjat yhtä suuriksi, mikäli ne levisivät paiston aikana.

leopardikakku-vaihe-7

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon Valkosuklaa-Nougat-moussepussit.

leopardikakku-vaihe-8

Laita yksi pohja tarjoilualustalle. Kostuta maidolla ja levitä päälle täytettä. Laita seuraava pohja, kostuta ja täytä. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille.

leopardikakku-vaihe-9 leopardikakku-vaihe-10

Lusikoi hilloa laikuiksi kakun pinnalle.

leopardikakku-vaihe-11

Laita suklaatuorejuusto pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan muutaman millin aukko. Reunusta hillonokareet pursotuksella.

leopardikakku-vaihe-12 leopardikakku-vaihe-13

Yhteistyössä Blå Band


Print

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat