25.01.2016   Ei kommentteja

Loihdi ihana kuviorulla ja voita korillinen leivontatarpeita


kinuskitempaus

Tämän kevään villitys on kuviorulla, jonka työvaiheista löydät tarkemman kuvauksen rakkausrullan kohdalta. Kyseessä on kääretortun tapainen leivonnainen, jonka juju piilee kauniisti kuvioidussa taikinassa. Leivinpaperille pursotetut kuviot jäädytetään, minkä jälkeen päälle kaadetaan toisenvärinen taikina. Paistettaessa kuvioista ja ”pohjaväristä” muodostuu yhtenäinen levy. Levy rullataan niin, että kuviot tulevat päälle, eikä kääretorttu muuta koristelua kaipaakaan.

Tämän tempauksen tarkoituksena on innostaa tekniikan kokeiluun ja jakaa toisillemme ideoita sen soveltamisesta. Pilkkuja, täpliä, raitoja, tekstiä… rullaan voi taikoa mitä tahansa kuvioita. Vinkiksi, että kuvion pursotusvaiheessa leivinpaperin alle voi laittaa apupaperin, jolle on tulostettu mallikuvio.

Taio nyt siis oma rullasi ja julkaise se Kinuskileipomossasi. Inspiroivimpien rullien keksijöille (2 kpl) lähetetään korilliset leivontatuotteita.

kuviorulla-palkinto

Tarkemmat ohjeet tässä:

  • Lisää leipomoosi kuva ja resepti ideoimastasi kuviorullasta.
  • Valitse kategoriaksi ”Kuviorulla-tempaus”. Liitä resepti myös johonkin toiseen kuvaavaan kategoriaan (Kääretortut, Ystävänpäivä yms.).
  • Useammallakin eri reseptillä osallistuminen on sallittua.
  • Tempaus kestää 17.2. saakka.

*Vinks* Eikö sinulla ole vielä leipomoa? Tutustu ohjeeseen, joka neuvoo oman leipomon perustamisessa!

Nyt kaikki rullailemaan! 🙂

Kinuskikissa