2.7.2016
Pohjana 6 munan tummakakkupohja.
-6 kananmunaa
-3 dl sokeria
-2,5 dl venhäjauhoja
-0,5dl perunajauhoja
-2rkl kaakaojauhetta
-3tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotaan kunnolla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilänläpi taikinaan kevyesti sekoittaen. Paista 175 astetta noin 30-40min. Jäähdytä pohja kunnolla ennen leikkaamista ja täyttämistä.
Pohja leikattu kolmeen osaan.
Fazerinatäyte
-5dl flora vispiä
-300g fazerina suklaata (3 levyä)
-appelsiini marmeladia n. 2dl
Vatkaa Floravispiä vaahdoksi. Sulta vesihauteessa suklaa. Sekoita sulanut sukalaa vaahdon joukkoon.
Kostuta kakkupohja maidolla, johon lisätty 2tl vaniljasokeria. Levitä pohjalle ensin appelsiinimarmeladia n. 1dl ja sen jälkeen noin kolmas osa täytteestä. Toista sama toiseen väliin. Kostuta päällimäinen kakkupohja ja levitä loput suklaavahdosta kakun ympäri. Laita jääkaappiin yön yli.
Kuorruta kakku maitosuklaamassalla tarjoilupäivänä. Tee suklaamassa edellisenäpäivänä kylmään jähmettymään.
Kinuskikissan ohjeella tehty
Ainekset:
200 g valkoista, tummaa tai maitosuklaata
2 dl vaaleaa siirappia
4 dl tomusokeria
Valmista suklaamassa mielellään edellisenä päivänä, jotta se ehtii jähmettyä.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (noin 250 W). Mittaa siirappi kattilaan. Lämmitä liedellä sen verran, että siirappi muuttuu juoksevammaksi. Älä kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä.
Lisää suklaasula ja tomusokeri kattilaan. Nosta kattila takaisin liedelle miedolle lämmölle ja sekoittele, kunnes seos on tasaista.
Vuoraa pieni kulho leivinpaperilla ja kaada suklaamassa siihen. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Käytä kakun kuorrutteena sokerimassan ja marsipaanin tapaan.
Koristeet tehty sokerimassasta ja liimattu paikoilleen elintarvikeliimalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hienon kakun teit. Pirteän värikkään ja hauskan. Ville pääsee ensimmäisenä lohkaisemaan suklaisesta herkusta kunnon kimpaleen ja osaa varmasti tulkita tarkemmin yksityiskohdat. 🙂
Mahtavaa, että liityit Kinuskikissan tiimiin ja perustit oman Kinuskileipomon. Meitä iloisia ja toimeliaita leipureita on täällä paljon, mutta sinun paikkasi oli vielä vapaana. Kiva, että saavuit. Tervetuloa mukaan! 🙂
Nalamuru antoikin sinulle jo hyviä neuvoja leipomoon laitettavasta reseptistä. Koska olet uusi, niin vielä pari tarkennusta Kinuskileipomon ja Kinuskigallerian erosta. Leipomoon tulisi laittaa luettelo reseptin aineista ja määristä, jotta se joka haluaa leipoa kakkusi, voi kirjoittaa aineet ja niiden määrät kauppalistaan suoraan reseptistäsi. Jos ainemääriä ei tullut laitettua ylös, niin kakun kuva sopisi Kinuskigallerian puolelle. Siellä riittää pelkkä nimi ja lyhyt kuvaus leivonnaisesta.