9.9.2017
Ainekset:
120 g kuivattuja kivettömiä taateleita
2 dl vettä
½ dl maitoa (käytin soijamaitoa)
2 kananmunaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl öljyä
280-300 g omenoita (Itse käytin vain 230 g, mutta piirakka tarvitsi ehdottomasti enemmän!)
PÄÄLLE
ruokosokeria
kanelia
Kuumenna uuni 200 C ja voitele piirakkavuoka (28 cm)
Laita taatelit ja vesi kattilaan. Keitä n. 20 min, kunnes taatelit ovat muuttuneet mössömäiseksi. Survo taatelit sauvasekoittimella sileäksi taikinaksi. Sekoita joukkoon maito.
Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Hiljennä vatkaustehoa ja kaada joukkoon jäähtynyt taateliseos.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munaseokseen. Sekoita käännellen. Lisää viimeisenä öljy.
Kuutioi omenat. Kaada taikina piirakka vuokaan ja kaada omenat päälle samalla painellen niitä taikinaan. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja kanelia makusi mukaan. (Enempi aina parempi.)
Paista uunissa keskitason alla n. 20 minuuttia.
Tarjoa piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera. Maistuu hyvältä niin lämpimänä kuin kylmänäkin!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hyvä huomio, keventäjät mukaan kekrijuhlintaan! Ja sitä paitsi herkullisennäköisellä omenapiirakalla! 🙂 Tätä uskaltaa toki leikata lautaselleen, vaikkei keventäjä olisikaan! Kivan erilainen omppuohje, taatelit kiinnostavasti mukana. Eikä omppuja tarvitse aina viipaloida, lohkoista saa enemmän suutuntumaa.
Kiitos tarkasta ohjeesta, suluissa hyvää infoa. Tätä heti kokeilemaan, kunhan omput kypsyvät! Kirpeätkin lajikkeet varmasti sopivat?
Hieno homma, että pistit leipomon pystyyn! Olikin hyvä aika, kun ajankohtainen omppuresepti oli valmiina ja toimivaksi ja maukkaaksi testattu. Iloisesti tervetuloa sinulle Kinuskikissan leivontatiimiin! Mahtavaa, että olet joukossamme! 🙂