Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Zaa_z

Syksyn ’terveellinen’ omppupiirakka

9.9.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/27404_omppupiirakka_600x600.jpg

Ainekset:

120 g kuivattuja kivettömiä taateleita
2 dl vettä
½ dl maitoa (käytin soijamaitoa)
2 kananmunaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl öljyä
280-300 g omenoita (Itse käytin vain 230 g, mutta piirakka tarvitsi ehdottomasti enemmän!)

PÄÄLLE
ruokosokeria
kanelia

Kuumenna uuni 200 C ja voitele piirakkavuoka (28 cm)
Laita taatelit ja vesi kattilaan. Keitä n. 20 min, kunnes taatelit ovat muuttuneet mössömäiseksi. Survo taatelit sauvasekoittimella sileäksi taikinaksi. Sekoita joukkoon maito.

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Hiljennä vatkaustehoa ja kaada joukkoon jäähtynyt taateliseos.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munaseokseen. Sekoita käännellen. Lisää viimeisenä öljy.

Kuutioi omenat. Kaada taikina piirakka vuokaan ja kaada omenat päälle samalla painellen niitä taikinaan. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja kanelia makusi mukaan. (Enempi aina parempi.)

Paista uunissa keskitason alla n. 20 minuuttia.

Tarjoa piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera. Maistuu hyvältä niin lämpimänä kuin kylmänäkin!

Ainesosat

Omena

Erityisruokavaliot

MaidotonPähkinätön

Kategoriat

Makeat piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/27404_omppupiirakka_400x400.jpgZaa_zSyksyn 'terveellinen' omppupiirakka
2

Kommentit (2)

Kinuskiemo
11.9.2017 13:39

Hyvä huomio, keventäjät mukaan kekrijuhlintaan! Ja sitä paitsi herkullisennäköisellä omenapiirakalla! 🙂 Tätä uskaltaa toki leikata lautaselleen, vaikkei keventäjä olisikaan! Kivan erilainen omppuohje, taatelit kiinnostavasti mukana. Eikä omppuja tarvitse aina viipaloida, lohkoista saa enemmän suutuntumaa.
Kiitos tarkasta ohjeesta, suluissa hyvää infoa. Tätä heti kokeilemaan, kunhan omput kypsyvät! Kirpeätkin lajikkeet varmasti sopivat?

Hieno homma, että pistit leipomon pystyyn! Olikin hyvä aika, kun ajankohtainen omppuresepti oli valmiina ja toimivaksi ja maukkaaksi testattu. Iloisesti tervetuloa sinulle Kinuskikissan leivontatiimiin! Mahtavaa, että olet joukossamme! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
10.9.2017 07:19

Tervetuloa Zaa-z Kinuskien leipovaan porukkaan mukaan! 🙂
Kiva että tulit ja toit mukanasi maistuvan piirakka reseptin.
olet ihan oikeassa, kyllä kekri kansa voi myös syödä himpun terveellisemmin, kun syötävää ja maisteltavaa on niin paljon! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa