21.11.2013
Pohja:
200g digestivekeksejä
2 rkl kaakaojauhetta
100g voita
Täyte:
500g mascarponejuustoa
150g ranskankermaa
2 dl sokeria
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
1 tl appelsiinin kuorta raastettuna
3 rkl vehnäjauhoja
130g valkosuklaata sulatettuna
3 kananmunaa
Vadelmamelba:
vadelmia
tomusokeria
sitruunamehua
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Hienonna keksit, sekoita niihin kaakaojauhe sekä sulatettu voi. Painele 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 5 min.
Sekoita pehmeä mascarponejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri, kuoriraasteet ja jauhot . Sekoita joukkoon vielä sulatettu valkosuklaa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista 170 asteessa noin tunti. (Itse taisin paistaa n. 50 min. jonka jälkeen sammutin uunin, ja pidin jälkilämmöllä vielä 10 min. Sen jälkeen aukaisin uunin luukun raolleen ja pidin kakkua uunissa vielä tovin, ennen kuin nostin sen jäähtymään.) Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin useammaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
Painele vadelmat siivilän läpi. Mausta tomusokerilla ja pienellä määrällä sitruunamehua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä