14.8.2014
Keksipohja:
75 g kaurakeksejä
50 g margariinia tai voita
Valkosuklaatäyte:
4 liivatetta
2 dl kermaa
200 g maustamatontatuorejuustoa
200 g valkosuklaata
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl sitruunamehua
Mustikkatäyte:
3 liivatetta
4 dl mustikoita soseutettuna
250 g mascarponetuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
1 dl kermaa
1 rkl sokeria
½ dl mustikkasosetta
mustikoita
Leikkaa irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle pohja voipaperista. Valmista keksipohja. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata rasva. Sekoita rasva keksimurun joukkoon ja levitä vuoan pohjalle. Laita voika siksi aikaa jääkaappiin, kun valmistat täytteen. Valmista ensin valkosuklaa täyte. Laita puolet liivatteista likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Lisää sokerit. Vatkaa kerma ja yhdistä seokset. Jaa seos kahteen kulhoon puoleksi. Kuumenna puolet sitruunamehusta ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateseos toiseen kulhoon koko ajan sekoittaen. Laita toinen kulho jääkaappiin ja se, missä on liivatteet, kaada vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin. Odota, että se on jähmettynyt.
Laita mustikkatäytten liivatteet likoamaan. Soseuta mustikat. Sekoita sose mascarponen joukkoon ja lisää siihen sokerit. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Lisää liivateseos mustikkatäytteen joukkoon ja kaada se vuokaan valkosuklaatäyteen päälle. Odota jähmettyminen.
Liota loput valkosuklaatäytteen liivatteista ja kuumenna sitruunamehu. Lisää liivatteet sitruunamehuun ja kaada se täytteen sekaan. Lisää viimenen kerros kakkuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vielä ainakin tunti.
Vatkaa kerma ja lisää siihen sokeri. Soseuta mustikat, kaada kerman joukkoon ja sekoita. Koristele kakku haluamallasi tavalla kermalla ja mustikoilla ja nauti.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Tosi kiva koristeluidea! Niitä on aina itse vaikea keksiä, joten taas oli yksi hyvä idea lisää omalle listalle 🙂