Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo W@lewieneri

Kinuskiset macaronssit

3.11.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_macarons_600x600.jpg

Macaronssit:
100g     mantelijauhetta
110g     kananmunan valkuaista
200g    tomusokeria
4rkl      sokeria
(elintarvikeväriä)

Täyte:
1½dl   kermaa
1dl       fariinisokeria
1tl        vaniljasokeria
200g   maustamatonta tuorejuustoa
(ripaus sokeria)

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään, ja siivilöi ne. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset. Lisää ruokalusikallinen sokeria kerrallaan, kun valkuaiset ovat alkaneet vaahtoutua. Vaahto on valmista, kun se on kiiltävää ja kiinteää. Lisää keskenään sekoitetut tomusokeri ja mantelijauhe siivilän läpi vaahtoon, varovasti käännellen. Älä kuitenkaan sekoita liikaa, jolloin macaronssit leviävät liikaa uunissa ja eivät nouse. Seos on valmista, kun laitat nokareen taikinaa pelille, ja siihen ei jää huippua.
Tee leivinpaperille noin kolme senttiä halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota saman kokoisia macaronsseja pelille. Kopauta peltiä muutaman kerran pöytää vasten ja anna macaronssejen levätä noin tunnin enne uuniin laittamista.
Valmista tällä aikaa täyte. Valmista kinuski. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keittele sitä sekoitellen hiljalleen noin 10 minuuttia. Kinuski on valmista, kun se sakenee. Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä hetken. Sekoita kinuski tuorejuustoon ja lisää halutessasi vähän sokeria. Jos käytät valmista kinuskia lisäsokeria tuskin tarvitaan.
Lämmitä uusi 150 asteeseen ja paista macaronsseja noin 10 minuuttia. Irrota jäähtyneet macaronssit pelliltä ja täytä.
Kinuskin tuoksusisia herkkuhetkiä. 🙂

Kategoriat

Leivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_IMG_86081_400x400.jpgW@lewieneriOmenainen rahka-kaurapaistos
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_IMG_8562_400x400.jpgW@lewieneriJuustoiset pinaatti-fetapiiraat -lesepohjalla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_amerikkakakku-leikattu-2_400x400.jpgW@lewieneri"Amerikkalainen yllätys"
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_macarons_400x400.jpgW@lewieneriKinuskiset macaronssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_IMG_5805_400x400.jpgW@lewieneriMustikka- valkosuklaaunelma
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_IMG_5752_400x400.jpgW@lewieneriVadelma halloumsalaatti

Kommentit (4)

Kinuskiemo
4.11.2014 19:17

Lisää hyvää mieltä täältäkin! Näyttävät täydellisiltä. Olet macaronmestari! 🙂

W@lewieneri
Kinuskileipomo W@lewieneri
3.11.2014 22:15

Kiitos ihanista kommenteista. Niitä lukiessa tulee aina hyvä mieli. <3

Bean
Kinuskileipomo Bean
3.11.2014 16:26

No on kyllä törkeän upean näköisiä! Kuin suoraan pariisilaisesta patisseriesta.. 😉

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
3.11.2014 15:19

Ei voi olla totta…..miten kauniita ! Olen kyllä ihan kade, ja kerroit että onnistui ekalla kerralla.Minä yritin koko viime talven päästä macarons leivosten sielunelämästä perille mutta aina se meni tahmatassu osastoon.Olen luovuttanut…ainakin hetkellisesti! Mutta sinulla on kyllä kauniit ja varmasti herkulliset myös!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa