3.11.2014
Macaronssit:
100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaista
200g tomusokeria
4rkl sokeria
(elintarvikeväriä)
Täyte:
1½dl kermaa
1dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
(ripaus sokeria)
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään, ja siivilöi ne. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset. Lisää ruokalusikallinen sokeria kerrallaan, kun valkuaiset ovat alkaneet vaahtoutua. Vaahto on valmista, kun se on kiiltävää ja kiinteää. Lisää keskenään sekoitetut tomusokeri ja mantelijauhe siivilän läpi vaahtoon, varovasti käännellen. Älä kuitenkaan sekoita liikaa, jolloin macaronssit leviävät liikaa uunissa ja eivät nouse. Seos on valmista, kun laitat nokareen taikinaa pelille, ja siihen ei jää huippua.
Tee leivinpaperille noin kolme senttiä halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota saman kokoisia macaronsseja pelille. Kopauta peltiä muutaman kerran pöytää vasten ja anna macaronssejen levätä noin tunnin enne uuniin laittamista.
Valmista tällä aikaa täyte. Valmista kinuski. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keittele sitä sekoitellen hiljalleen noin 10 minuuttia. Kinuski on valmista, kun se sakenee. Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä hetken. Sekoita kinuski tuorejuustoon ja lisää halutessasi vähän sokeria. Jos käytät valmista kinuskia lisäsokeria tuskin tarvitaan.
Lämmitä uusi 150 asteeseen ja paista macaronsseja noin 10 minuuttia. Irrota jäähtyneet macaronssit pelliltä ja täytä.
Kinuskin tuoksusisia herkkuhetkiä. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Lisää hyvää mieltä täältäkin! Näyttävät täydellisiltä. Olet macaronmestari! 🙂