21.4.2015
12 kappaletta
Pohja:
1½ dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
1 dl emmentalraastetta
150 g margariinia
tilkka vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään, mukaan lukien emmentalraasteen. Nypi ne pehmeän margariinin kanssa sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Laita taikina jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
Täyte:
150 g pakastepinaattia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl emmentalraastetta
2 dl kermaa
2 munaa
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
150 g fetaa
Päälle emmentalraastetta
Pilko sipulit ja kuullota niitä tilkassa rasvaa pannulla. Lisää jäiset pinaatit, kun sipulit ovat kuullottuneet. Sekoita emmentalraaste pinaatti-sipuliseoksen joukkoon ja anna sen sulaa. Sekoita kerma, munat sekä mausteet ja lisää ne hieman jäähtyneeseen seokseen.
Ota taikina jääkaapista ja kauli se noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta pyöreitä vuokien kokoisia paloja ja laita palat vuokiin. Jaa pinaatti seos tasaisesti vuokiin ja ripottele päälle vähän juustoraastetta.
Paista piiraita 225 asteessa noin 15 minuuttia.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos kun huomasit. Korjaan virheen 🙂