20.3.2015
Mutakakku:
150 g margariinia
1½ dl sokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää taikinaan. Sulata suklaa ja sekoita se hyvin taikinan joukkoon. Levitä taikina 20x 30 astiaan ja paista noin 15 minuuttia 200 asteessa. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kokoamisastian kokoinen pala.
Rocky road:
1 dl vaahtokarkkeja
1 dl suolapähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
200 g tummaa suklaata
2 rkl margariinia
Pilko vaahtokarkit sopivan kokoisiksi paloiksi. Sulata suklaa ja margariini kattilassa. Sekoita suklaasulaan pähkinät ja karpalot. Lisää viimeiseksi vaahtokarkit. Levitä seos levyksi voipaperin päälle. Ripottele päälle pähkinöitä karpaloita ja vaahtokarkkipaloja. Laita levy jähmettymään pakastimeen jähmettymisen nopeuttamiseksi. Leikkaa jähmettynyt levy tangoiksi.
Juustokakku täyte:
2 dl kermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
3 liivatetta
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto ja sokerit. Kiehauta sitruunamehu ja lisää puristetut liivatteet siihen. Sekoita sitruunamehu koko ajan vatkaten kerman sekaan.
Kokoa kakku pitkulaiseen leipävuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Laita pohjalle tuorejuustoatäytettä, sitten tanko. Taas vähän tuorejuusto ja kaksi tankoa. Levitä loput tuorejuustotäyteestä ja aseta ”kanneksi mutakakkupohja”. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Koristeluun:
suklaata
pähkinöitä
karpaloita
Koristele oman maun mukaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos ihanista kommenteista. Nitu, toi idea kuulostaa kivalta, toivottavasti joskus toteutuisikin. 🙂