Kinuskileipomo Makeekookos

Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 35866 kertaa
 
13.12.2013
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIJouluinen juustokakku


Tämmönen juustokakku tuli kehiteltyä viime kuussa 🙂 Juustokakku josta löytyy paljon jouluisia makuja 🙂 kannattaa kokeilla :)!

Pohja:

300 g pipareita
150 g voita

Täyte:

4 dl kermaa
300 g philadelphiatuorejuustoa
4 liivatelehteä
1 appelsiinin kuori & mehu
1 vaniljatanko
1 ½ dl sokeria

Glögikiille:

5 dl glögiä
5 liivatelehteä

1. Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle, laita jääkaappiin täytteen
tekemisen ajaksi.
2. Laita liivatteet likoamaan.
3. Vatkaa kerma löysäksi ja lisää tuorejuusto vatkaa sileäksi, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkuun, sekoita.
4. Mittaa sokeri, raasta appelsiinin kuori, purista mehu & lisää vaniljatangon puolikkaat, lisää ainekset kattilaan . Keitä kunnes koostumus on siirappimainen.
5. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, sulata liivatteet kuumaan siirappiin.
6. Lisää hiukan jäähtynyt siirappi kerman joukkoon, kaaada pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
7. Glögikiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, keitä glögi ja lisää pehmenneet liivatteet kiehuvan kuumaan glögiin, anna jäähtyä hiukan ennen kuin kaadan täytteen päälle. Anna kiilteen hyytyä VÄHINTÄÄN 2 tuntia ennen kuin koristelet 🙂