Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Makeekookos

Jouluinen juustokakku

13.12.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17261_IMG_2942_600x600.jpg

Pohja:

300 g pipareita
150 g voita

Täyte:

4 dl kermaa
300 g philadelphiatuorejuustoa
4 liivatelehteä
1 appelsiinin kuori & mehu
1 vaniljatanko
1 ½ dl sokeria

Glögikiille:

5 dl glögiä
5 liivatelehteä

1. Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle, laita jääkaappiin täytteen
tekemisen ajaksi.
2. Laita liivatteet likoamaan.
3. Vatkaa kerma löysäksi ja lisää tuorejuusto vatkaa sileäksi, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkuun, sekoita.
4. Mittaa sokeri, raasta appelsiinin kuori, purista mehu & lisää vaniljatangon puolikkaat, lisää ainekset kattilaan . Keitä kunnes koostumus on siirappimainen.
5. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, sulata liivatteet kuumaan siirappiin.
6. Lisää hiukan jäähtynyt siirappi kerman joukkoon, kaaada pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
7. Glögikiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, keitä glögi ja lisää pehmenneet liivatteet kiehuvan kuumaan glögiin, anna jäähtyä hiukan ennen kuin kaadan täytteen päälle. Anna kiilteen hyytyä VÄHINTÄÄN 2 tuntia ennen kuin koristelet 🙂

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17261_Collage.jpgfgcbfhjgklypölgkfjutiyoup_400x400.jpgMakeekookosValkosuklaa-Mustikkamoussekakku mutakakkupohjalla.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17261_dccd_400x400.jpgMakeekookosPizzakakku
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17261_IMG_2942_400x400.jpgMakeekookosJouluinen juustokakku
2

Kommentit (2)

suikkeli
2.12.2014 20:03

Kiitos reseptistä, mielestäni oikein hyvä idea ja kiva maku. Valitettavasti reseptin mukaisesti kakun teko ei ihan sujunut onnistuneesti; normaaliin irtopohjavuokaan kasasin (24cm) niin kuin kaikki muutkin reseptit, pohja kuitenkin jäi suhteessa muuhun kakkuun liian paksuksi. Lisäksi kiille ei ollut kirkas, vaan sekottui täytteen kanssa hiukan, lienenkö liian vähän jäähdyttäneen kiillettä..Vaikkakin ohjeesta maininta uupui.
Onneksi syöjiä kakun mittasuhteet ja kiilteen epäonnistuminen ei haitannut, vaan hyvin tyhjeni tarjoiluastia (:

Suvi
27.12.2013 20:46

Miksiköhän mulla ei onnistunut tuo kerroksien tekeminen, missään ei ainakaan lukenut etteikö glögikiillettä ois saanut laittaa lämpimänä kakun päälle…

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa