16.10.2016
Pohja
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 dl maitoa
2-3 tl leivinjauhoja
4,5 dl vehnäjauhoja
150 g voita
2 tl vaniliasokeria (tai aito vaniljajauhetta hieman vähemmän)
1 rkl kaakaojauhetta
Täyte
100 g valkosuklaata
100g voita
2,5 dl tomusokeria
1 limen mehu
ripaus aito vaniljajauhetta
Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää leivinjauhot ja vehnäjauhot. Lisää sen jälkeen maito ja hieman jäähtynyt voisula. Lopuksi lisää vaniliasokeri ja kaakaota. Kaada voideltuun vuokaan ja paista uuniossa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja koristele halutessasi nopparelleilla. Itse käytin hollannista tuotuja suklaarakeita koristeina.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
Hieno homma! Nyt osataan valita oikean kokoinen vuoka mokkapaloihin. Ja syntymävuosi riittää mainiosti. Kiitos sinulle nopeasta toiminnasta! 🙂